RECENSIE: MSTRKRFT - The Looks

MSTRKRFT - The Looks
recensie cijfer 2007-02-19 The Looks van MSTRKRFT was al sinds de zomer van 2006 verkrijgbaar via de Amerikaanse importkanalen. Wellicht mede vanwege het dansvloersucces van de singles ‘Work On You’ en ‘Easy Love’ is er nu dan ook een officiële Europese release bewerkstelligd.

Afzonderlijk zullen niet alleen de bovengenoemde singles van deze plaat op de dansvloer de voetjes van de vloer weten te krijgen. De, grotendeels door vocoder-vocalen ondersteunde, electro-disco tracks stuiteren immers heerlijk in de rondte. Met name afsluiters ‘Neon Knights’ en (de Europese bonustrack) ‘Community Revolution In Progress’ met MC Sasha zijn gegarandeerde floor-fillers. Maar hoe lekker deze tracks ook bouncen en shaken, als geheel heeft The Looks toch net te weinig om het lijf om een blijvende en daarmee essentiële indruk achter te laten.

MSTRKRFT refereert qua sound overduidelijk aan Daft Punk, Les Rhythmes Digitales en Benni Benassi, maar mist tegelijkertijd ook wel een beetje een eigen smoel. Na een aantal luisterbeurten is het daarbij ook het gebrek aan afwisseling en scherpe randjes dat The Looks degradeert tot een wat saaie en matige middenklasser die vooral op safe speelt.

The Looks is daarmee een plaat met twee gezichten geworden. Enerzijds hebben we beslist te maken met een vrolijke, hedonistische en energieke plaat met een aantal echte knallers. Anderzijds is het als geheel allemaal wel erg monotoon, langdradig en vluchtig geworden. De tracks op The Looks zijn afzonderlijk prima voer voor compilaties en ter opvrolijking van saaie feestjes doet een enkele track van MSTRKRFT wellicht ook wonderen. Maar om een volledig album lang keer op keer te kunnen blijven boeien en daarmee jezelf tot noodzakelijke aankoop te promoveren moet er toch net iets meer aan de hand zijn.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:MSTRKRFT Label:Pias
Apers - Reanimate

The Apers - Reanimate My HeartRock & Roll is dead? Als het aan het Rotterdamse The Apers ligt zeker...

Guus Bauer - The Ska is the Limit

Guus Bauer - The Ska is the Limit Op een extreem regenachtige zondagmiddag was Guus Bauer te gast in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT