RECENSIE: Kygo - Cloud Nine

Kygo
recensie cijfer 2016-09-21 De Noorse dj en remixer Kyrre Gørvell-Dahll, bij het publiek bekend als Kygo, is al ruim een jaar bekend om zijn catchy singles, die massaal worden beluisterd via streamingdiensten. Deze tracks zijn uiteraard te vinden op Cloud Nine, het debuutalbum van de razend populaire jonge dj.

Cloud Nine opent met het instrumentale intronummer 'Intro' en vervolgt met veertien nummers die allen bestaan uit samenwerkingen met bekende zangers. De tweede track op het album is 'Stole The Show', één van de vele succesvolle singles die de plaat rijk is. Het hoogtepunt op het album is ongetwijfeld de gigantische hit 'Firestone'. Deze leadsingle wist al in 2014 de wereld te veroveren en won veel populariteit voor het muziekgenre 'tropical house'.

Maar ondanks de bekende en bejubelde pareltjes, weet Cloud Nine niet echt van de grond te komen. Over het geheel genomen is de plaat vrij repetitief en tam. Verrassende grote bangers die we op basis van de uitgebrachte singles verwachten, ontbreken. Hierdoor is het album grotendeels een hit & filler werk te noemen.

Cloud Nine is geen volwaardig tropical house album, maar schaart zich in het geheel genomen onder relax/ambience. De plaat mist, ondanks steengoede singles en samenwerkingen, de nodige diepgang. Desalniettemin heeft Kygo een sterk eerste album afgeleverd vol debuutwerk dat al sinds 2014 ongekend succesvol is.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Kygo Label:Sony BMG Music Entertainment
Cover Tom Odell - Wrong Crowd

Tom Odell - Wrong CrowdDe in Engeland geboren indiepopartiest en singer-songwriter Tom Odell is...

Nynke

Nynke Laverman - Wachter Om haar muziek in een bepaald hokje te plaatsen lijkt een onbegonnen zaak....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT