RECENSIE: Brother Hawk - Big Medicine

Brother Hawk
recensie cijfer 2016-09-05 “Brother Hawk puts on its morning jacket, unhitches its crazy horse, and gallops off in the direction of a big pink house somewhere over the hills and faraway.”

Dit is hoe de heren van Brother Hawk zichzelf voorstellen. De vierdelige band uit Atlanta heeft met hun nieuwe album Big Medicine laten horen dat dit inderdaad is hoe de band omschreven kan worden. Toch heeft de band een heel scala aan muziekstromen laten horen in hun nieuwe werk. Het geluid is moeilijk te plaatsen. Het klinkt als veel andere bands maar toch ook weer niet.

Op de CD zijn verschillende invloeden te horen zoals een harde rocksound of een iets meer hipsterachtige invloed. Hierdoor zweeft de band een beetje tussen alle vergelijkingsbands door. Zo begint het met ‘Have Love Will Travel’ wat stevige rock is. De invloeden zijn duidelijk te horen door een duidelijk aanwezige gitaarpartij en sterke drums. Verderop in het album gaat de sound een beetje over in een wat rustiger tempo. Alles wordt een stuk rustiger en wordt daarin meegesleept. De track ‘Big Medicine’ is een voorbeeld hiervan. Het ligt halverwege het album en is een goede afwisseling van het begin. Er is nog steeds wel een sterker geluid maar doordat het nummer is gestript tot de meest essentiële onderdelen voelt het toch anders aan.

En dan als je denkt dat er best wel wat diversiteit in het album zit komt de band met nog een verrassing. Als een van de laatste nummers komt ‘L5P’ ten gehore. Wat een heerlijk nummer is dat! De blues spat er vanaf en het geeft zo’n goede vibe in het album. Het is bijna perfect geproduceerd. De gitaarpartij is rustig en giert maar weet de rillingen over je rug te laten lopen.

Met Big Medicine weet Brother Hawk een goed staaltje muziek neer te zetten. Het album luistert goed weg en is eigenlijk te snel weer voorbij. Het viertal weet verschillende muziekstromingen goed te combineren en ook te begrijpen. Het album is dus erg divers en zeker het beluisteren waard.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Brother Hawk Label:Black Pike Favorites
Vaudeville

Vaudeville Etiquette - Aura Vista MotelDeze vijfkoppige band uit het Amerikaanse Seattle weet met hun nieuwe plaat...

Cover Wildheart - Wildheart

Wildheart - Wildheart We kennen ze ongetwijfeld allemaal, de glammetalbands die in de jaren tachtig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT