RECENSIE: John Canoe - Actoryboy

Canoe
recensie cijfer 2016-02-25 Sinds 2014 is er een surf/garagerocktrio uit Rome dat muziek maakt onder de naam John Canoe. Met z’n drieën zorgen ze voor een lekker surfsfeertje door ruige gitaren te combineren met makkelijke teksten. Actorboy, de allereerste fysieke muziek uit de geschiedenis van de band, laat je met het trio kennis maken. Deze EP bevat vijf tracks over luchtige onderwerpen en zal je dan ook niet diep laten filosoferen over het leven. Een luchtige schijf muziek waar iedereen soms wel even aan toe is.

De EP begint met ‘Intro’, dat je meteen een hapje laat proeven van de stijl van de band. Rockende gitaren met harde drumslagen, dat is wat het is. Een erg sterke intro voor de rest van de plaat. Een mysterieuze basriff zorgt voor nieuwsgierigheid naar de rest van ‘Beer And Pills’. De herhaling van de snelle drumslagen en de gitaarmelodie zorgen voor een luchtige track. Zoals je uit de titel kunt afleiden gaat het lied over drinken en drugsgebruik. Er mag dan niet heel veel diepgang in de tekst zitten, het is wel typische surfrock. Het einde wordt mooi ingevuld door de samensmelting van de verschillende instrumenten. Gillende gitaren sluiten het nummer met lef af.

Om meer te kunnen relaxen, hoeft een nummer niet al te moeilijk te zijn. ‘Nervous Breakdown’ zit erg simpel in elkaar, maar is toch leuk. Geen hoogstaand muziekstuk, maar perfect voor op kleine festivals. Zanger Jesse Germano zingt erg laidback en krijgt af en toe hulp van zijn bandleden, wat niet veel toevoegt aan het nummer. In ‘Start To Move’ is daarentegen veel beter gebruik gemaakt van de stem van Jesse. Ondeugend zingt hij de coupletten tussen het catchy refrein door. De gitaar wordt gebruikt om een droombeeld tussen de palmbomen te creëren, een tropische track. Het nummer blijft echter niet de aandacht van de luisteraar vasthouden, omdat er weinig afwisseling is. Bij ‘Untitled Mood’ laten ze wel afwisseling horen, vooral in het gebruik van de gitaar. Soms erg langzame aanslagen en dan weer sprekende akkoorden. De instrumenten spreken hier ook meer. Er komt daardoor meer diepte in het lied.

Ze zijn pas begonnen, maar zijn al een eindje op weg. John Canoe laat met Actorboy een voorproefje horen voor de toekomst. Na wat verbeterpunten zit er veel meer in voor John Canoe. Simpele surfrock is hun talent, maar ze zijn zeker in staat om wat meer diepgang in hun songs te brengen. Het is dus nog even afwachten wat de volgende plaat ons zal brengen.
Recensent:Nadine Visser Artiest:John Canoe Label:Four Twenty Records
Cover Raubtier - Bärsärkagäng

Raubtier - BärsärkagängBij een industrial metalband die in de eigen moedertaal zingt, wordt al snel...

Vollek!

Vollek - Blues Veur Joe In het Groningse Roden en bijbehorende regio werd er al lange tijd uitgekeken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT