RECENSIE: NNENN - Snapshots Of Eternity

nnenn
recensie cijfer 2016-01-12 Het Nederlandse elektropopduo NNENN bestaat uit singer-songwriter Johanneke ter Stege en producer en sounddesigner Tonny Nobel. De samenwerking tussen de twee resulteert naar eigen woorden in meer dan muziek alleen. Zo is zowel fotografie als poëzie een diepe passie van NNENN, en is Johanneke in 2015 zelfs benoemd tot Deventer Dichter. Met een talent voor schrijven en produceren creëert NNeNN een prachtige unieke sound. Als hun stijl ergens mee vergeleken kan worden komt deze waarschijnlijk het meeste in de buurt van artiesten zoals Portishead en Imogen Heap. Na de eerdere release van hun EP All Rightbrengt NNENN zijn nieuwste album uit. Snapshots Of Eternity vertelt aan de hand van foto’s, gedichten en natuurlijk muziek, het verhaal over een gezamenlijke fascinatie van het duo: de tijd.

Snapshots Of Eternity presenteert zichzelf als een poëtisch raadsel. Op het eerste gezicht is het namelijk even opkijken: het album verschijnt in een diepvrieszakje gevuld met twaalf postkaarten. Aan de ene kant van de postkaarten staan verschillende afbeeldingen van wat lijkt op een bundel arbitraire objecten. Op de andere kant zijn verschillende gedichten te zien. Met de toegevoegde cd vormt het een intrigerend geheel. Hoe alles bij elkaar hoort mag de luisteraar uiteraard zelf bepalen.

Hoewel het doorlopen van de kaarten al een raadselachtig plezier is, heeft ook de cd veel te bieden. Snapshots Of Eternity mengt prachtige teksten met passende muziek. Het album is dromerig, anders, maar wordt toch levendig gehouden door de noemenswaardige percussie die vaak terugkomt. Daarnaast is er op het album genoeg variatie te vinden. Terwijl bepaalde nummers waaronder ‘All Right’ wat meer elektronisch klinken, worden er in andere nummers meer akoestische instrumenten betrokken. Zo is er in ‘Don’t Feel Guilty Love’ bijvoorbeeld een rustiger en mooi pianostuk op de achtergrond te horen, en wordt de luisteraar eveneens gekalmeerd door vredig gefluit. Dán heb je nog nummers als ‘Moving Forward’. Het nummer is een intrigerend kunstwerk dat het thema van tijd mooi reflecteert. Door de harde percussie klinkt het aan de ene kant als iets ouderwets, terwijl het aan de andere kant door echo’s en moderne effecten een blik in de toekomst biedt.

Snapshots Of Eternity is een reis door de tijd, een unieke ervaring. Terwijl Johanneke de luisteraar weet te hypnotiseren met zowel haar teksten als haar stem, maakt de variatie aan geluiden en instrumenten het beluisteren van het album eveneens de moeite waard.Snapshots Of Eternity laat zich eindeloos interpreteren. Het album moet niet benaderd worden als muziek alleen, want dat is het niet. Snapshots Of Eternity is een kunstwerk dat met aandacht beleefd moet worden. Maar voor iedere luisteraar met een interesse voor poëzie zal dit een waar plezier zijn.
Recensent:Regina Bakker Artiest:NNENN Label:Coast To Coast
Cover Semistereo - Re-iginite

Semistereo - Re-igniteHet Noord-Hollandse Semistereo is er nog niet in geslaagd een groot publiek...

Cover The Galactic Lo-fi Orchestra - Pocket Symphonies For The Painfully Alone

The Galactic Lo-fi Orchestra - Pocket Symphonies For The Painfully Alone Pocket Symphonies For The Painfully Alone is het derde album van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT