RECENSIE: Have Heart - The Things we Carry

Have Heart - Things we care
recensie cijfer 2006-12-05 Normaal wanneer je een hardcore album ziet is de cover een foto van de band, deze allen met hoodies aan van hun favoriete band en boos kijkend in de camera. Wanneer ik naar de rustgevend cover van “The Things We Carry” ben ik me dan ook nog niet bewust van de elf recht voor je raap hardcore nummers die zich op het schijfje bevinden.

Nee, niet misleidend, maar juist vernieuwend. De band Have Heart is dan ook een nieuwkomer en levert met deze hun debuut af. Hoewel de band erg gevarieerd is in de vocalen: screams, rap, spoken, gang vocals en zelfs met een aantal guest vocals (die overigens niemand zal kennen), blijft het toch erg standaard hardcore, maar dat is alleen maar goed. Veel gescheld, meeschreeuw stukken en natuurlijk veel moshbare gitaarriffs! Natuurlijk zijn ook de beruchte 30-seconden liedjes op deze plaat terug te vinden, deze met de titel To us fools.

Elf nummers is erg kort voor een album, dit vooral wanneer je weet dat sommige tracks re-recorded zijn van hun voorgaande EP’s. Toch is dit precies goed voor een band als Have Heart, er zou eigenlijk een aanbevolen dagelijks hoeveelheid bij moeten zitten. Want agressie is iets wat de muziek en teksten zeker oproept. Ideaal voor bij een live concert, laat die circlepit maar komen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Have Heart Label:Bridge Nine
Death before dishonr

Death Before Dishonor - Friends Family ForeverToen de band Death Before Dishonor twee jaar geleden het album “Friends...

Noblesse - Sound the Alarm

Noblesse - Sound the Alarm Het Haagse drietal Noblesse kwam vorig jaar met een EP die direct goed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT