RECENSIE: Karin Park - Apocalypse Pop

KarinPark
recensie cijfer 2015-04-24 Karin Park is een extravagante Zweedse popprinses met een rauw randje. Met haar lange benen, korte haren en zwarte outfits imponeert ze zowel met haar stem als haar vertoning. Niet gek dus dat ze naast haar zangeres ook nog model én actrice is. Buurland Noorwegen zag het multitalent zelfs wel zitten als inzending voor het Eurovisie Songfestival, al haalde haar nummer ‘Human Beings’ de voorrondes net niet. Haar vijfde album Apocalypse Pop, waar de track van afkomstig van, zag onlangs het levenslicht.

Op dit album zoekt Karin de donkerste hoekjes van de electropop op, zoals al meteen bij de eerste track ‘Look What You’ve Done’ duidelijk wordt. Daar blijft het echter niet bij. Waar ‘Hard Liquor Man’ een heerlijk dansbaar nummer is met exotische invloeden, laat ‘Life Is Just A Dream’ de grenzen tussen rock en pop vervagen. ‘Stick To The Lie’ is weer een wat rustiger nummer, waarop Karin zich van haar openhartige kant zien. Hoewel ze over de meest emotionele en intieme gebeurtenissen zingt, raken de liedjes hun energie geen moment kwijt. Het eerder genoemde ‘Human Beings’, dat handelt over de partner van Park en zijn strijd tegen kanker, is hier ook een goed voorbeeld van,. De diversiteit op het album is dus erg groot, wat ervoor zorgt dat het niet snel zal gaan vervelen.

Wat al Karin’s tracks wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze stuk voor stuk erg verslavend zijn. Met dank aan de catchy melodieën, doordringende beats (mede mogelijk gemaakt door haar broer op de drums) en haar uit duizenden herkenbare stem kun je er vanuit gaan dat je haar liedjes nog lang in je hoofd zult terughoren. Dit alles maakt Karin Park één van de best bewaarde geheimen van het noorden. Het is te hopen dat daar met deze plaat een einde aan komt, want ze verdient niets minder dan dat!
Recensent:June Ten Have Artiest:Karin Park Label:Oblivion
Cover Melissa Etheridge - This Is M.E.

Melissa Etheridge - This Is M.E.Ineens stond ze daar, op het grote podium van Pinkpop, editie 1990, een...

Cover Susanne Sundfør - Ten Love Songs

Susanne Sundfør - Ten Love Songs De Noorse singer-songwriter Susanne Sundfør is een bijzonder talent dat het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT