RECENSIE: Tenebre - Electric Hellfire Kiss

2002-10-27 Waarom zou je je best doen om als Moonspell of Paradise Lost te klinken? Moonspell en Paradise Lost klinken tegenwoordig zelf ook maar met wisselend succes als zichzelf. Tenebre gaat er van uit dat de formule tot gothicrock waardering en succes wel heel erg simpel is. Zo nemen ze de vijf meest cliché termen denkbaar en destilleren daaruit ondertitel "Dark gothic metal...satanic rock 'n' roll". Ook de geprevelde woorden in de nummers en de bijbehorende titels getuigen niet van veel originaliteit. Neem openingstrack "Electric Hellfire Kiss". Het nummer klinkt net zo fout als de titel doet vermoeden. Op de schaarse betere momenten doet Tenebre aan Cathedral denken. Muzikaal gezien zit het redelijk in elkaar. Die formule is inderdaad niet al te moeilijk, maar een eigen geluid is ver te zoeken.
Op dit album staan tien clichematige hardrocknummers met zeer geforceerde duistere invloeden. Misschien dat wat verdwaalde beginnende gothic meisjes hier intuinen, maar hier zit niemand op te wachten.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Tenebre Label:Regain Records / Suburban

The Inaxy - Grope One's WayDe bio van The Inaxy omschrijft deze Oisterwijkse band als "rock met...

Various - Big Beach Boutique II (feat. Fatboy Slim and... Big Beach Boutique is de naam van het strandfeestje van Norman Cook, beter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT