RECENSIE: Acid Drinkers - Verses Of Steel

Acid Drinkers – Verses Of
recensie cijfer 2009-07-25 Er zijn zo van die bands die al jaren meedraaien en toch niet erg bekend zijn. We hebben het hier over Acid Drinkers, een thrashmetalband uit Polen. Het viertal is al begonnen in 1986 en heeft een muziekstijl die duidelijk nog uit die tijd stamt. Muzikaal tapt men namelijk uit het vaatje van bands als Slayer en Kreator, maar tegenwoordig sluipen er wat modernere invloeden in de muziek van de heren. De band is in Polen redelijk bekend, maar heeft buiten dat land to nu toe amper wat betekend. De band treedt ook zelden op buiten Polen, wat de naamsbekendheid geen goed doet. De Acid Drinkers zullen er niet van wakker liggen, temeer omdat ze in eigen land al voor tal van grootheden als support opgetreden hebben, en ook op menig festival een graag geziene gast zijn. Helaas kreeg op 30 november 2008 de band een klap te verwerken toen gitarist Alexeander Mendyk plotseling overleed. Het weerhield de band er niet van onverdroten verder te gaan

Het nieuwe album Verses Of Steel is het veertiende album sinds de band in 1990 haar debuut uitbracht. De thrash wordt zo hier en daar vermengd met wat laag gestemde akkoorden die wat aan nu-metal doen denken, en in het afsluitende ‘Blues Beatdown’ heeft de band een heus stoner nummer gefabriceerd. Samen met hier en daar een vleugje industrial maakt het de thrash wat meer in de deze tijd staat en doet bij tijd en wijle wel wat denken aan het latere werk van Morgoth. De hoofdmoot blijft echter thrash, waardoor oude fans ook weer zullen genieten van dit album, zeker als de band snelle nummers als ‘Boneless’ en‘Red Shining Fur’ blijft maken. Die laatste gaat het ongetwijfeld live leuk doen, wat komt door het aanstekelijke meezingrefrein. Minpunt op dit album is het zware accent van zanger Titus, die niet bepaald de allersterkste zanger is.

Acid Drinkers gaat hier geen grote prijzen mee wegslepen, maar is tevreden met de rol die het speelt. De band zit duidelijk op de toppen van haar roem en zal ook de komende jaren netjes nieuwe platen maken en zalen in Polen platspelen, wat natuurlijk prima is.
Sommige dingen moeten niet teveel veranderen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Acid Drinkers Label:Regain Records / Suburban
Crown The Lost – Blind Faith Loyalty

Crown The Lost - Blind Faith LoyaltyHet Italiaanse Crown The Lost is in 2004 begonnen onder de naam Sinning Is...

Slough Feg – Ape Uprising

Slough Feg - Ape Uprising Slough Feg uit San Francisco heette vroeger The Lord Weird Slough Feg, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT