RECENSIE: Meghan Trainor - Title

Trainor
recensie cijfer 2015-02-02 Wie Meghan Trainors’ hit ‘All About That Bass’ het afgelopen najaar gemist heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk onder een steen geleefd. Het vrolijke nummer werd overal gedraaid en is genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Song of the Year. ‘All About That Bass’ is de eerste single van haar album Title, dat tevens genomineerd is voor een Grammy Award in de categorie Record of the Year.

Hoewel Title gepresenteerd wordt als haar debuutalbum, heeft de 21-jarige Meghan eigenlijk al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo schreef ze de afgelopen jaren voor verschillende artiesten met zeer uiteenlopende muziekstijlen en bracht ze toen ze zeventien was zelf twee akoestische albums uit: Only 17 en I’ll Sing With You. Om haar nieuwste album uit te kunnen brengen als haar studiodebuut zijn haar oude albums uit de circulatie gehaald. Voor Title kwam haar inspiratie vooral uit de muziek van de jaren ’50 en ’60 en van haar grote held Bruno Mars. Deze invloeden zijn dan ook goed te horen, het album bestaat uit speelse swingende popsongs waarin Meghan met haar zoete stem vooral zingt (en rapt!) over herkenbare situaties. Het album is misschien niet heel spannend, maar wel lekker aanstekelijk.

Na ‘All About That Bass’ is ‘Lips Are Movin’ de tweede single die is uitgebracht. Het is een opzwepend en pakkend nummer dat geïnspireerd is door doo-wop. Hoewel veel van haar nummers uit dezelfde stijlhoek komen als ‘Lips Are Movin’, zijn er twee liedjes die vanuit een heel andere hoek komen. Allereerst is er het nummer ‘Like I’m Gonna Lose You’, een duet met John Legend. Het is een van de weinige momenten waarop er echte diepgang te vinden is op de plaat. Meghan was eigenlijk niet van plan op het nummer op te nemen, maar John Legend was zo enthousiast dat het nummer toch is opgenomen en op haar album is gezet. Nu vormt het een mooi rustpunt op haar album en zorgt het ervoor dat de aandacht van de luisteraar erbij blijft.
Het nummer dat na het duet met John Legend volgt, had geen groter contrast kunnen zijn. ‘Bang Dem Sticks’ is een Gwen Stefani-achtig nummer waarin Meghan rapt over haar liefde voor drummers. De overgang met de voorgaande ballad is groot en dus is het even wennen aan de hiphop. Hoewel het niet het beste nummer is, laat Meghan horen dat ze behoorlijk goed rappen.

De grootste kritiek op de videoclip van ‘All About That Bass’ was dat Meghan zingt over het feit dat je mooi bent zoals je bent, terwijl ze in haar clip dikke lagen make-up op heeft en een bodyshaper draagt. Haar videoclip zou een metafoor kunnen zijn voor haar album. Alle liedjes zijn keurig rond de drie minuten en iedere uithaal is perfect geplaatst. Het is duidelijk dat Meghan over veel talent beschikt en dat ze alle opsmuk waarschijnlijk helemaal niet nodig heeft. Misschien zou een iets minder gepolijst plaat, iets spannender zijn.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Meghan Trainor Label:Sony Music
Cover Mark Ronson - Uptown Special

Mark Ronson - Uptown SpecialAls producer van de succesvolle plaat Back In Black van Amy Winehouse, wist...

Cover David Bowie - Nothing Has Changed.

David Bowie - Nothing Has Changed. Over het algemeen zijn er weinig mensen die echt warm lopen voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT