RECENSIE: The Red Phone - Dancing Like A Shark

Red Phone
recensie cijfer 2015-02-22 Na de zeer terecht goed ontvangen debuut EP van het Tilburgse viertal The Red Phone hier dan het eerste volwaardige album van de heren. En om maar direct met de deur in een Brabants huis te vallen: Er is wederom een zeer goed stuk werk afgeleverd.

Dancing Like A Shark is zowel qua compositie als productie origineler dan zijn voorganger.
Het album is Iets minder gelikt en er is iets minder goed geluisterd naar, zo lijkt het, grote voorbeelden The Black Keys. Het resultaat is dat er meer ruimte overblijft voor een wat venijniger randje, waardoor het geheel iets soulvoller en iets meer ‘eigen’ overkomt. Het is een plaat die je lekker hard moet draaien en dan bij voorkeur in de auto. Tempo’s worden op precies de goede momenten afgewisseld. Het zwaartepunt van Dancing Like A Shark ligt in het midden van het album. Een nummer als ‘The Game’ zet aan tot aanstellerige poses in je woonkamer. En tot dansen bovendien. Het tragere en stroperige ‘Beautiful Face’ vergt dan weer wat meer concentratie. En dat is een goed teken.

The Red Phone heeft met Dancing Like A Shark een puik album weten te maken met een heerlijke schwung in de nummers. Het voelt met een plaat als deze een beetje alsof de lente eraan zit te komen. Hoe haaien dansen is misschien moeilijk voor te stellen, maar je krijgt wel zin om het een keer te proberen. Dus naar buiten allemaal om deze gasten live te gaan zien. Dat kan niet anders dan te gek zijn.
Recensent:Lennert Oosterling Artiest:The Red Phone Label:Eigen Beheer
Cover Tet Rozendal - Mata Hari

Tet Rozendal - Mata HariDe Friese Tet Rozendal is een veelzijdig artieste. Naast zangeres en...

Cover Neverstore - Neverstore

Neverstore - Neverstore Het Zweedse Neverstore kreeg eigenlijk nooit echt voet aan de grond buiten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT