RECENSIE: Bade - Miracle Wave

Bade
recensie cijfer 2015-01-22 Ineens lijkt het wel of al het Nederlandse muziektalent zich in de provincie Noord-Holland bevindt. In Haarlem om precies te zijn. Jacqueline Govaert, Chef’ Special en Roel van Velzen. Slechts een kleine greep uit de muziekstad. Iets van de laatste tijd? Nee! Kent u The Sheer nog? Lange tijd Nederlandse top. De band stopte, maar zanger Bart van Liemt ging solo door. Nu, als BADE scoorde hij een dikke Megahit bij 3FM met de eerste single ‘Hide No More’ van het album Miracle Wave

Hoewel we er eigenlijk niet over willen beginnen kan dit ook niet onvermeld blijven, omdat je het ook zo ontzettend terug hoort op het album. Er was een tijd dat alles er wat minder rooskleurig uit zag voor de 33-jarige Haarlemmer. In het kort: Bart had klachten aan zijn nier en had acuut een donor nodig. Zijn moeder wilde dit graag zijn en gelukkig hadden ze een match. Van Liemt werd langzaam aan beter en begon weer aan zijn muzikale carrière te werken. Het is dan ook niet voor niets dat hij dit album opdraagt aan zijn moeder.

De muziek dan. Wanneer een zanger een solo album maakt is de eerste vraag: Is het ook voor de fans van de band goed te doen?. Ja, dat is het, het lijkt bij tijden en wijlen erg op The Sheer. BADE was naast zanger ook de vaste songwriter, en dat hoor je. Het jasje dat er omheen zit is anders, maar de goede riffs en verrassende akkoorden blijven onverminderd aanwezig. Ook is de muziek iets vrolijker en de tekst minder somber dan die van The Sheer. Het album start met ‘Hide No More’ en dat gevoel hou je gedurende het hele album vast. Tien liedjes, tien hits.

Persoonlijk favoriet is het liedje ‘Van Gogh’ uitgesproken op z’n Engels, als “Ven Goo”. Misschien omdat ondergetekende het live heeft gezien, maar de muziek rockt, is opzwepend en grijpt je direct bij de strot.

Bart van Liemt is terug! Maar dan ook echt terug! Als BADE maakte hij het prachtige Miracle Wave. Dat zowel dansbaar is, maar je ook kan raken. Knap!
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Bade Label:Caroline Records
Cover Lightwires - Modern Memory

Lightwires - Modern MemoryAf en toe krijg je een album te horen waarvan je denkt, waarom horen we daar...

Cover Sunday Sun - We Let Go

Sunday Sun - We Let Go Muziektalent, dat komt natuurlijk gewoon uit Nederland. Vandaag nog verkocht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT