RECENSIE: Avi Buffalo - At Best Cuckold

Buffalo
recensie cijfer 2014-01-05 Net als het een paar maanden geleden besproken Real Estate spreekt Avi Buffalo tot de verbeelding van de dromerige teenagers onder ons. Met zijn heliumstemmetje - hoewel op dit album iets volwassener klinkend dan op het debuut vier jaar geleden - zingt Avi Zahner-Isenberg op At Best Cuckold weer over liefde(s), volwassen worden en andere zaken die er op die leeftijd toe doen.

Net als op het debuut uit dit zich muzikaal in sprankelende, kalme gitaarsongs die nergens uit de bocht vliegen of scherpe randjes vertonen. Mooi zijn de harmonieen in 'Overwhelmed With Pride', begeleidt door een subtiel trompetje, de veelzeggende pianosong 'She Is Seventeen', het mierzoete 'Memories of You' en het met strijkers opgesierde 'Oxygen Tank'.

Sowieso ademt At Best Cuckold een grote voorliefde voor de betere West Coast pop, maar bijvoorbeeld ook een band als The Shins is nooit ver weg. Ook lekker zijn de singles die iets meer uptempo zijn zoals 'Think It's Gonna Happen Again' met de rare tekst "Couple of nights ago I ran over two dogs. Then I hate them after" en de opener 'So What'. In 'Won't Be Around No More' horen we zowaar dat Avi z'n distortionpedaal intrapt.

Maar zoals gezegd klinkt het allemaal nogal braafjes zodat je na het luisteren van de tien songs zin krijgt om een thrashplaat uit de boxen te laten knallen. Met mate beluisteren dus. At Best Cuckold vinden we terug in menig jaarlijstje, maar dat is mijns inziens echt teveel eer. Net als het eerder gememoreerde Real Estate nestelt de band zich met aangename indiepop stevig in de SubTop.
Recensent:Mark Michels Artiest:Avi Buffalo Label:Subpop
Cover Sarah Marie Young - Little Candy Heart

Sarah Marie Young - Little Candy HeartDe in Chicago woonachtige zangeres Sarah Marie Young komt uit een muzikaal...

Cover Various - Peru Bravo

Various - Peru Bravo In 2013 debuteerde Tiger’s Milk Records met de erg goed ontvangen verzamelaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT