RECENSIE: Ben Miller Band - Any Way, Shape Or Form

BMB
recensie cijfer 2014-09-26 Wie de Ben Miller Band ooit live aan het werk heeft gezien, weet dat deze recensie het werk van één van de beste gezelschappen in het roots circuit betreft. Het drietal mannen bouwt een stomende rockshow waarbij ouderwetse instrumenten, in combinatie met de opgefokte houding van Ben Miller, het publiek helemaal omver blazen. Dit gebeurt, onder andere, met een flinke stapel covers van traditionele bluesnummers.

Any Way, Shape Or Form is de tweede plaat van de heren. Op het album proberen ze de sfeer van hun optredens op schijf te zetten. Dat resulteert in enkele zeer fijne liedjes. Met ’23 Skidoo’ vallen ze Facebook aan. Het nummer heeft een fijn melodietje dat zich snel in je hoofd nestelt . ‘Prettiest Girl’ is een voortreffelijke wals. Door een fijne trompetsolo en goed banjowerk wil je graag inhaken. Enthousiast meezingen volgt automatisch.

Helaas steekt Any Way, Shape Or Form als los zand in elkaar. Waar de chaos van hun performance in het voordeel werkt van de Ben Miller Band, zorgt het nu voor een onsamenhangende plaat. Regelmatig ontaarden nummers in onbegrijpelijke overgangen of valt er geen lijn tussen de verschillende liedjes te trekken. De solo op een elektrisch versterkte lepel is op het podium een leuke uitvinding en tijdens ‘The Cuckoo’ hoor je enkel nog een raar zwiepend geluid. Dat geldt ook voor de momenten dat er geswitcht wordt naar een blaasinstrument dat live bijdraagt aan de feestvreugd. Op Any Way, Shape Or Form heb je echter geen idee welke kant de nummers op moeten gaan. Met deze plaat doet de Ben Miller Band zichzelf te kort. Er zijn genoeg sterke momenten te vinden, maar de drie mannen moeten enkel nog begrijpen dat het niet altijd nodig is om het gezelschap in haar meest veelzijdige vorm te laten horen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ben Miller Band Label:New West Records
Blackberry

Blackberry Smoke - Leave A Scar Live North CarolinaDe vijf mannen van Blackberry Smoke zijn afkomstig uit Atlanta, Georgia....

Cover Nachtmystium - The World We Left Behind

Nachtmystium - The World We Left Behind Nachtmystium is niet meer. Voorganger Blake Judd heeft de stekker uit de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT