RECENSIE: Starroy - Mixing The Pain

Starroy
recensie cijfer 2014-08-18 Labels, bedrijven en uitgevers denken vaak maar aan één ding en dat is geld verdienen. En dat doen ze vooral door dingen uit te brengen die een veilige investering zijn. Het moet simpelweg geld opleveren. Toch blijkt keer op keer dat riskante uitgaves ook succesvol kunnen zijn. Vandaar dat crowdfunding campagnes zo populair zijn de laatste jaren. Als er geld tekort is of als labels het maar niet willen uitbrengen dan begin je gewoon een kickstarter-campagne. Zo ook Starroy die hun nieuwe plaat door middel van een kickstarter heeft kunnen uitbrengen. Mixing The Pain is het tweede studioalbum van de heren.

De bluesrockband maakt typische rock- en bluesmuziek die geen verdere omschrijving nodig heeft. Er staan acht korte nummers op het album, dat we maar net aan een volwaardige plaat kunnen noemen. Een half uur knallen en het materiaal is op. Het zijn vooral doorsnee nummers die we op de plaat horen, ‘Get Down Insanity’ is een aardig rocknummer met solo en redelijk catchy tekst. Zo ook ‘Empty Cup’ en ‘Mista King’. Het is strak maar ongeïnspireerd. Een uitschieter is te vinden in de vorm van ‘Mixing The Pain’ met een bluesy riff en aanstekelijke meezingzang. Standaard en toch wel lekker. Blues krijgt langzaam steeds meer ruimte en op ‘Spanish Kitty’ gaat het hoofd langzaam op en neer. Dan volgen er een drietal ballads die heel vreemd gekozen lijken te zijn, aangezien ze de luisteraar langzaam in slaap wiegen. Maar dan worden we nog even wakker geschud als ‘Road Song’ tot zijn einde komt en je even vergetenwas dat er muziek aanstaat.

Starroy is een band die zijn instrumenten beheerst maar nog niet klaar is om echt indruk te maken. Simpele nummers die op zeldzame momenten doen denken aan sterke bluesrock om vervolgens weer terug te vallen in simplisme. Deze release is alleen weggelegd voor diegene die alles in het genre bluesrock moeten horen. Vermijden is in dit geval toch de beste optie.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Starroy Label:Teenage Head Music
Cover Feedback Revival - Feedback Revival

Feedback Revival - Feedback RevivalOpgroeien in een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten moet, als...

TP

Tijuana Panthers - Wayne Interest De drie heren van Tijuana Panthers zijn afkomstig uit het zonnige Long...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT