RECENSIE: Matt Harding - Expectation

Matt Harding - Expectations
recensie cijfer 2006-09-05 Expectation is alweer het derde album van Matt Harding. Deze Brit is dol op lo-fi pop en dat hoor je terug op deze nieuwe plaat. Eenvoudige gitaarakkoorden tot simpele elektronische beats lopen als een rode draad door zijn tracks. Als je Harding in een hokje zou moeten plaatsen, dan kun je hem het beste wegzetten in de folktronica-hoek. Voorbeelden als Beck en de traditie van Engelse popliedjes geven de stijl van deze jonge hond weer.

Al mag het allemaal niet bijster origineel zijn, Harding slaagt er wel in om lieve en dromerige pop te produceren. Zachte electrobeats, akoestisch gitaargetokkel, en het zwoele stemgeluid van deze Bob Dylan-fan geven je dat instant laidback-gevoel. Prima voer dus om je katergevoel weg te spoelen op een bedrukte zondagmiddag. De nummers zijn gelukkig wel te onderscheiden, zodat Harding je niet al te snel laat vervelen. Arc brengt wat blues in huis, October zorgt voor easy listening gitaarspel en Arriving is een electronische bliss.

Het voorgaande werk van Matt Harding is positief ontvangen in de Britse pers. Of Expectation ook het Nederlands publiek gaat bereiken, is de vraag. Het is in ieder geval een prima luisterplaat voor de achtergrond. Expectation maakt de verwachting waar als electronische dagdroom.
Recensent:Roxana König Artiest:Matt Harding Label:Moshi Moshi Records
Disaster Strikes - Liberty Strikes

Disaster Strikes - Liberty ToastDe vijf heren van het Hardcore/Punk-collectief Disaster Strikes zijn boos op,...

Dead to Me - Cuban Ballerina

Dead to Me - Cuban Ballerina Het debuutalbum van Dead To Me spreekt je vast wel aan als de Buzzcocks in je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT