RECENSIE: Various - Do the Aper!

Tribute to Apers
recensie cijfer 2006-07-04 Wie The Apers kent weet dat deze jongens wel van een biertje houden. Voor hun shows zitten ze dan ook graag met hun support act of headliner rond de tafel. Het is bekend dat meest geniale ideeën zijn ontstaan aan de bar. Zo kreeg dit viertal het idee om al deze “friends in bands” hun nummers te laten spelen. Dit is meteen een mooi verjaardagscadeau voor hun 10 jarige bestaan!

Het was de bedoeling om het niet te laten klinken als een cover album - bandjes die de nummers zo goed mogelijk proberen na te spelen. Maar als een tribute album – bandjes die de nummers op hun manier spelen.

Het schijfje begint met “The Kids Are Out Tonight”. Wat naast een Heideroosjes titel ook klinkt als een Heideroosjes nummer. “Brand New Day” is een nummer gedaan door San Andreas samen met Remi Tjong Ajong (Green Lizard). Waar het punkige The Apers op een hippe emo-core manier wordt gebracht. Net als de jongens van Face Tomorrow dit doen bij “You Can’t Change The World”. Of de die-hard fans hier blij mee zijn is afwachten, het is de bands in ieder geval goed gelukt om het eigen te maken!

De band I Against I zit net als The Apers in de punkscène en hebben dan ook geen moeite om “Wine & Dine” te spelen. Een nummer maak je pas helemaal eigen wanneer je de tekst vertaalt naar het Nederlands. Dat doet Skokotronic, een Rotterdams bandje die zelf ook vaak in Nederlands zingt. Dit bij “Almost Summer”, nu “Bijna Zomer”. Super cool en pakkend!

Naast deze doen ook grote namen als Peter Pan Speedrock, Travoltas en El Guapo Stutteam een nummer op de tribute cd. Hoewel The Apers niet de grootste band is uit Nederland is het evengoed een erg leuk idee om een tribute cd te laten maken. Wat mij betreft mogen bands vaker met zulke ideeën komen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Various Label:Sonic Rendezvous
Leo Gstrein - Underneath

Leo Gstrein - Underneath the Willow TreeSinger/Songwriter Leo Gstrein, zanger van Frezno Falls, heeft de solo CD...

Jodymoon - Look at me etc

Jodymoon - Look at me look at me don't look at me Jodymoon wordt gevormd door een Maastrichts singer/songwriter duo dat eerder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT