RECENSIE: Well Hung Heart - Young Enough To Know It All

WHH
recensie cijfer 2013-10-18 Robin Davey speelt, als bassist, bij bluesrockband The Hoax. Samen met zijn echtgenote vormt hij ook Well Hung Heart. Een bluesrockband die het moet hebben van jankende gitaren en schreeuwende zangpartijen. Young Enough To Know It All is het debuutalbum van deze samenwerking. Het duo staat met beide benen in de blues scène. Zo presenteren ze samen een radio programma en Davey dook al de studio in met Mick Jagger en Buddy Guy.

Met Well Hung Heart beweert het duo te putten uit zowel Buddy Guy als Nirvana en Beastie Boys. Dat levert een plaat op die geen moment weet te bekoren. De gitaren worden er hard ingezet. ‘Bulls#!T’ is bijvoorbeeld een volledige muur van geluid waar zangeres Greta Valenti overheen staat te schreeuwen. Het nummer bevat vrijwel geen ritme en nul subtiliteit.

Met latere nummers als ‘Savioritis’ en ‘Love Me’ komt er wel iets meer ritme in de nummers. Valenti kiest er echter nog steeds voor om in het refrein gillend haar zegje te doen. The White Stripes lijkt een inspiratiebron voor het nummer te vormen. Het duo geeft er enkel een iets ruigere interpretatie aan. Waar je daar echter langzaam naar het hoogtepunt getrokken werd, laat Well Hung Heart je volkomen koud.

Met Young Enough To Know It All toont Robin Davey aan dat alle fleur die The Hoax zijn glans geeft, ontbreekt in een eigen project. Well Hung Heart is, op zijn slechtst mogelijke wijze, onsubtiel bruut. Zangeres Greta Valenti heeft een stem die nergens weet te overtuigen en het gros van de nummers lijkt hoofdzakelijk geschreven om met grove woorden indruk te maken. Robin Davey kan zich beter beperken tot zijn rol als bassist binnen The Hoax.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Well Hung Heart Label:Broere Promotion
Cover Deluxe - The Deluxe Family Show

Deluxe (NL) - The Deluxe Family ShowSoms, heel soms, kom je een album tegen waar werkelijk geen label op te...

Cover Arrows Made of Desire - Fate

Arrows Made of Desire - Fate Hoe vaak kom je een Chinees indie-album met Engelstalige lyrics tegen? Niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT