RECENSIE: Grainne Duffy - Test Of Time

Grainne
recensie cijfer 2013-10-29 Je krijgt als recensent niet vaak een album in handen dat twee jaar geleden al uit kwam. Met Test Of Time van Grainne Duffy is dat het geval. De zangeres bouwde in Ierland en het Verenigde Koninkrijk al enige tijd aan haar carrière. Nu is het ook tijd voor het Europese vasteland! Na het beluisteren van Test Of Time moet het met de verovering daarvan wel goed komen.

De roodharige zangeres doet qua geluid sterk aan die andere roodharige blueszangeres denken: Bonnie Raitt. Ook laat Duffy regelmatig een geluid horen dat meer neigt naar het jazzy van Norah Jones. Zo is ‘Everyday’ een nummer dat veel meer bij de laatstgenoemde zou passen. Heerlijk neuzelt het nummer voort zonder maar een seconde saai te worden.

Dat Grainne Duffy een breed scala probeert neer te zetten bewijst ‘Sweet Sweet Baby’ wel. Het nummer is een heerlijke soulvolle productie. Met een reggaeritme op de gitaar komt het nummer langzaam op gang. Duffy zingt er met haar voortreffelijk stem kalm overheen. Dankzij een op de achtergrond jankend orgel krijgt het nummer een oud soulgeluid mee. Met name in de kleine stiltes van het nummer schittert deze.

Test Of Time is een album waarmee Grainne Duffy sowieso de eerste stappen binnen de Europese roots-gemeenschap kan gaan zetten. Het is bijzonder om een Ierse zo’n Amerikaans geluid te horen maken. Haar grote gelijkenis Bonnie Raitt kan ongetwijfeld niet anders dan watertandend Test Of Time beluisteren. Wie denkt na tien nummers al overtuigt te zijn, wordt met het laatste lied ‘In My Arms’ in een verrassend blues nummer gegooid. Langzaam slepend zingt Duffy prachtig over haar gevoelens. Haar zuivere stem in combinatie met de subtiele begeleiding vormen de juiste ingrediënten voor een potje kippenvel.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Grainne Duffy Label:Broere Promotion
Cover Eddy Zoëy - Andere Kanten Van...

Eddy Zoëy - Andere Kanten Van...Met zijn werk voor BNN en later programma`s als Take Me Out werd Frederik...

Cover Hamilton Loomis - Give It Back

Hamilton Loomis - Give It Back Bluesgitarist Hamilton Loomis deelde op zestienjarige leeftijd al het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT