RECENSIE: Savoir Adore - Our Nature

SA
recensie cijfer 2013-06-29 Een Franse naam maar afkomstig uit New York. Paul Hammer en Deidre Muro vormen het duo achter Savoir Adore, een band die begon als een weddenschap. De twee ontmoetten elkaar in 2007 in een songwriterclubje en spraken af 48 uur muziek te maken. Het resultaat werd haastig op MySpace geplaatst, waarna het project aandacht genereerde en er een EP werd uitgebracht. Het eerste album verscheen in 2009 en sindsdien toert de band door Europa en Amerika, live aangevuld door drie andere bandleden. Ondertussen is het ze ook nog gelukt hun tweede album, Our Nature, af te maken.

Savoir Adore maakt dromerige popmuziek. Het heeft iets weg van The Naked And Famous, Alphabeat en een vleugje The Ting Tings, alleen dan in een mildere, uitgeklede vorm. Er zijn ook alternative- en new wave-invloeden die zorgen voor een mooie mix. Dat de plaat al dromerig begint met de track ‘Dreamers’ behoeft geen uitleg. Muro zingt je vrolijk toe dat ze je wel wakker zal maken, blijf nu maar lekker slapen. Hammer spreekt haar echter tegen door te zeggen dat het allemaal niet echt is, en dat je nooit lang in de droom zal blijven. Het is een fraaie dynamiek tussen de twee waar je je als luisteraar graag aan toegeeft.

De rest van de plaat biedt een verscheidenheid aan popliedjes. De ene wat meer richting een radiosong, de ander (zoals ‘Sea Of Gold’) weer wat luchtiger met veel echo-effecten. Het is een heerlijke plaat om bij te ontspannen. De toevoeging van drie bandleden op de plaat is een welkome. Het album klinkt daardoor, vergeleken met de debuut-EP, veel meer als een afgewerkt geheel. Misschien had het echte rustmoment in de vorm van ‘Wild Davie’ iets eerder kunnen komen, maar inzakken doet Our Nature in ieder geval niet.
Recensent:David van der Lof Artiest:Savoir Adore Label:Munich Records
Cover Tim Vantol - If We Go Down, We Will Go Together!

Tim Vantol - If We Go Down, We Will Go Together!Punkrockers die hun elektrische gitaar even laten liggen en inwisselen voor...

Cover Tullycraft - Lost In Light Rotation

Tullycraft - Lost In Light Rotation De band Tullycraft uit Seattle nam een pauze, maar is na drie jaar weer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT