RECENSIE: Savoy Brown - Songs From The Road

Brown
recensie cijfer 2013-07-03 Savoy Brown is een Britse bluesband die voornamelijk succes wist te halen aan de overkant van de oceaan. In Amerika is de band, onder leiding van gitarist Kim Simmonds, bijna non-stop op tournee. In Europa is het gezelschap een stuk minder bekend. Cd’s worden hier echter wel uitgebracht en Songs From The Road is desondanks een live opname van een concert in Dortmund.

De plaat opent gelijk heerlijk met een swingend boogieritme. Op het instrumentale ‘24/7’ zweept een saxofoon de boel heerlijk op. In het nummer daarna blijkt de saxofoonspeler ook te zingen. De band speelt voortreffelijke bluesmuziek De rauwe stem van de zanger is misschien niet de sterkste, maar de degelijke instrumentale basis maakt dit meer dan goed. Overal is ruimte ingebouwd voor een sterke solo.

Echte missers zijn er dan ook niet te vinden op Songs From The Road. De enige uitzondering is wellicht het keiharde ‘Time Does Tell’. Dit nummer bevat een dreigend ritme waarbij de zanger zich in het refrein overschreeuwt. De eindeloze gitaarsolo die halverwege wordt gespeeld maakt het begin echter meer dan goed. Het dreigende basritme sluit hier perfect aan bij Kim Simmonds die zich uitleeft op zijn gitaar.

Daarnaast biedt Songs From The Road een goed overzicht van een heerlijke bluesband. De solo’s worden er heerlijk ingegooid en de muzikanten lijken er echt van te genieten. Bovendien geeft de hier en daar opduikende saxofoon de nummers net dat beetje extra. Voor de liefhebbers zit er ook een DVD bij Songs From The Road. Hierop komt het spelplezier van Savoy Brown nog meer tot zijn recht. Bonusnummers ‘Little Red Rooster’ en ‘Louisiana Blues’ vormen daarmee een heerlijke extra die zeker ook op de cd gezet hadden mogen worden. Met name eerstgenoemde wordt in een zeer krachtige versie gebracht.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Savoy Brown Label:Munich Records
Cover Spin Doctors - If The River Was Whiskey

Spin Doctors - If The River Was WhiskeyZodra je de eerste drumslagen hoort, herken je het. ‘Two Princes’ van Spin...

Cover Starkill - Fires Of Life

Starkill - Fires Of Life Het Amerikaanse Starkill is een veelbelovende band. Het debuut van de nog...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT