RECENSIE: Vengeance - Back in the Ring

Vengeance - Back in the ring
recensie cijfer 2006-06-15 Vengeance was één van de bekendste Nederlandse rockbands uit de jaren tachtig. Anno 2006 zullen waarschijnlijk heel wat mensen hun wenkbrauwen optrekken bij het horen van deze naam. Na een paar eerdere reüniepogingen is Vengeance in 2006 dan echt terug, met het album Back In The Ring als bewijs.

Hoewel... Vengeance? Het is eigenlijk alleen zanger Leon Goewie dit het bloed van deze band in zijn lijf heeft. Deze heeft bassist Barend Courbois, drummer Hans In ’t Zandt, gitarist Peter Bourbon en toetsenist Michael Voss opgetrommeld voor deze reïncarnatie. Er spelen liefst vijf gastmuzikanten mee op dit album! Zo horen we onder andere drummer Michael Eurich (Warlock, Casanova), gitarist Wolf Hoffmann (Accept), gitarist Arjen Lucassen (Ayreon, Stream Of Passion) en zanger Mat Sinner (Sinner, Primal Fear).

Van een band die in 1983 zijn debuut leverde kan je natuurlijk niks anders verwachten dan Iron Maiden-achtige metal. Met hoge mannelijke vocalen en lekkere gitaar-riffjes. Of muziek als deze ook de jeugd van tegenwoordig aanspreekt is nog maar de vraag. Anders is Back In The Ring in ieder geval een goed vaderdagcadeau!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Vengeance Label:SPV
Less Than Jake - In With The Out Crowd

Less Than Jake - In With The Out CrowdGeweldig! Vrolijker kun je bijna niet worden wanneer je naar de nieuwe cd van...

36 Crazyfists - Rest inside

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames Het is februari 2005 wanneer de melodische metalband 36 Crazyfists weer aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT