RECENSIE: Deez Nuts - 'Bout It

Cover Deez Nuts - `Bout It
recensie cijfer 2013-05-27 De Australische mannen van Deez Nuts zijn altijd wel van de klare taal geweest. Voorbeeldje? : ”Your mother should have swallowed you”. Om met de deur in huis te vallen. Dezelfde trend zet het viertal keurig door op de nieuwe plaat genaamd Bout It.

Denk nu overigens niet dat je hier te maken hebt met een prototype hardcore punkband met hiphop invloeden. Er wordt geen politiek standpunt ingenomen en er wordt niet of nauwelijks aan motivational speaking gedaan, zoals Hatebreed regelmatig doet. Nee, Deez Nuts handelt over feesten, drinken, smoken en je vooral niet als een mietje gedragen. Bout It gaat er dan ook vooral over - dat bleek al wel uit de albumtitel - dat de heren de hardste feestbeesten in mensenheugenis zijn, met hun fans direct in hun woelige kielzog.

De ouverture van het album komt zonder pardon met de deur in huis vallen, zoals dat hoort. De titeltrack is een episch beukwerkje, gevolgd door het stoempende 'Shot After Shot' en bedankje naar de fans 'Not A Face In The Crowd'. Deze tracks zijn keurig aan elkaar geregen, in die zin dat ze als in een mix in elkaar overlopen. In totaal openbaart zich zo zelfs een zesluik aan songs. Een tikkeltje overdreven, want doordat de laatste drie episoden van dit zesdelige epos wat saai zijn, slaat de verveling toe. De luisteraar smeekt bijna om een rustpunt, mede omdat het tempo in de daar opvolgende nummers steeds trager wordt en er echt even bijgekomen moet worden, in plaats van doorgesleept.

Dat rustpunt komt met een stukje spoken word, waarna de tweede helft van Bout It een wat bijeen geraapt zooitje lijkt. Soms goed, soms niet. En soms slechts vier seconden lang. Dat werk. Opvallend is daarom afsluiter ‘Band Of Brothers’, dat akoestisch opent en vervolgens een blijvertje in potentie blijkt te zijn. Een echte meebruller met rap, Deez Nuts-Style.

Al met al brengt Deez Nuts eigenlijk niet genoeg, wellicht ook omdat de heren in een mum van tijd hun naam hebben gevestigd en er dus verwachtingen zijn. Het geheel houdt geen hoog niveau vast en ook de referenties naar vorige albums ( d2d - drunk till death - etc ) zijn ietwat cheesy. Toch biedt dit album een aantal goede nummers en een paar fikse uitschieters. Dat biedt perspectief.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Deez Nuts Label:Century Media
Cover Bleed From Within - Uprising

Bleed From Within - Uprising Bleed From Within is een Schotse band die metal, hardcore en deathmetal...

Cover Terror - Live By The Code

Terror - Live By The Code Wat maakt nu een goede hardcore band? Daar zullen de meningen flink over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT