RECENSIE: The Offenders - Lucky Enough To Live

Cover The Offenders - Lucky Enough To Live
recensie cijfer 2012-12-01 Duitsland is een broedplaats voor rockabilly-bandjes, maar ook punk gedijt daar een stuk beter als in Nederland. Dat zal waarschijnlijk ook veel meer met Nederland te maken hebben, maar dit terzijde. De nieuwste aanstaande sensatie na Rammstein zijn The Offenders, die met een flinke knipoog naar helden van vroeger ska-punk maken. Zelf noemen ze het ska-rock, omdat ze net iets meer invloeden bevatten dan alleen punk. Zo noemen ze Joe Jackson en Elvis Costello, maar als het er op aan komt, is het toch echt ska-punk. Goed, het succes van Rammstein zullen ze nooit evenaren, dat is ook gewoonweg andere koek. Binnen hun genre kunnen The Offenders lekker hun gang gaan.

Lekker je gang gaan is ook het muzikale motto van hun vierde album Lucky Enough To Live. Tekstueel is het allemaal wat zwaarder beladen, zoals de titel van de plaat ook al doet vermoeden. Ze hebben het over de angsten en dromen die je hebt als opgroeiende tiener, maar ook liefdes die een hele nare twist kunnen maken; herinneringen aan vroeger en hoe kostbaar deze kunnen zijn. De mannen hebben het allemaal meegemaakt en weten dit ook naar het positieve te vertalen. Ze zijn blij dat ze mogen leven en dat hoor je dan terug in de sound, die is namelijk lekker blij. Er komen geen toeters en blazers aan te pas, maar wel een hammondorgel die voor het merendeel de sound bepaald. Nummers als ‘Keep On Carry On’ en ‘I’m Not Giving Up’ leunen hier heel sterk op. Uiteraard zijn de gitaren ook licht gestemd zoals we van dit genre gewend zijn. Wat dat betreft een dikke voldoende voor de uitvoering volgens het boekje.

Hoewel de muziek leuk klinkt en ook zijn verrassende momenten heeft, is het de nasale zang van Valerio die het minder dragelijk maakt. Eveneens een groot euvel van Duitse bands is dat ze altijd een duidelijk accent hebben en dat is ook hier helaas het geval. Groot voordeel dat ze hebben is dat ze ook niet per se serieus genomen hoeven te worden, dus dan kan dit nog wel door de vingers gezien worden. Wat echter niet door de vingers gezien kan worden is de hidden track; een cover van ‘Careless Whisper’ van George Michael. Een gedrocht waarbij niemand goed uit de verf komt, zelfs George Michael niet. Aan te raden is om de cd af te zetten na ‘Time For Glory’.

Lucky Enough To Live is leuk om een keer gehoord te hebben en live maken ze er vast een mooi feestje van, maar The Offenders zijn dus echt geen nieuwe sensatie. Al snel vervallen ze in dezelfde brei als alle andere Duitse ska-punkrockbandjes. Daarvoor klinkt het namelijk allemaal te eentonig, een gegeven waarvoor ze de zanger mogen bedanken.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:The Offenders Label:Destiny Records
Cover Lupe Fiasco - Food & Liquor II: The Great American Rap Album, Part 1

Lupe Fiasco - Food & Liquor II: The Great American Rap AlbumWie Food & Liquir II: The Great American Rap Album Pt. 1 ontvangt,...

Cover Barbarella - Quid Pro Quo

Barbarella - Quid Pro Quo Barbarella is een vierkoppige rockband die afkomstig is uit Nijmegen. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT