RECENSIE: Reckoning Force - It's Time To Fight Back

2002-10-01 Deze MCD van het Friese Reckoning Force is begin februari als eerste release uitgekomen op het nieuwe hardcore label New Day Records. Het label zet zich met deze cd gelijk stevig op de kaart. Van begin tot eind knalt een partij vette oldschool uit de speakers waartegen alleen maar "U" gezegd kan worden. Een harde en zuivere productie, toffe goed getimede samples uit de films Scarface en Reservoir Dogs en acht snelle beukende nummers zorgen er voor dat je "It's Time To Fight Back" keer op keer zult willen luisteren.
De oldschool sound van deze band is muzikaal gezien behoorlijk intens en spannend, tekstueel valt er echter wat minder te ontdekken. Wel leent de tekst zich prima om lekker mee te brullen. Het intro van 'What Goed Around' (Your actions will backfire!) verdient hier een eervolle vermelding.
Het totaalgeluid en deze band spreekt me erg aan en ik verheug me er dan ook om ze komende European Hardcore Party aan de slag te zien. Daarin ben ik ongetwijfeld niet de enige!
Bestel die lekkere schijf bij NDR of schaf hem aan bij een optreden. In laatstgenoemde geval loop je wel het risico dat het inmiddels niet meer mogelijk is natuurlijk...
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Reckoning Force Label:New Day Records

Gellybooty - SkinDe Utrechtse funkband Gellybooty viert haar tienjarig bestaan met het...

VanKatoen - Doe Het Dan Zelf! Af en toe gebrul, veel redelijk toegankelijke zang, experimentele stukken,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT