RECENSIE: The Vagary - The Vagary

Cover The Vagary - The Vagary
recensie cijfer 2012-08-13 The Vagary is een jonge Nederlands band die zich met een demo met drie tracks voorstelt aan Indie-minnend Nederland. Frontman is zanger Thijs Havens die ook deel uitmaakt van Saelors en Light Light. Hoe hun muziek te omschrijven valt? Zelf zeggen ze er dit over: "The Vagary plays alternative power pop. Celebrating enigmatic cityscapes and timeless splendour they combine bittersweet melodies with dark walls of sound". Euh, weet je het nu? De mannen hebben duidelijk een gezonde dosis ambitie en pretentie to match.

Maar het moet gezegd worden, na het beluisteren van de eerste track 'Come Back' kan ik me nog iets bij die wollige omschrijving voorstellen ook. Het is in principe een eenvoudige indietrack, maar wel één met een mooi spooky sfeertje dat vooral gecreëerd wordt door de galmende gitaargeluiden. Een erg aangenaam en interessant lied. 'Keep You All' is anders qua stijl, het klinkt als een popsong uit de late jaren zeventig. Een veel rustiger liedje dat iemand als Tom Petty gemaakt had kunnen hebben. Het is zeker wel in orde, maar niet bijzonder zoals de eerste track. Afsluiter 'Time Machine' heeft een eighties pop/wave sound dankzij de vrolijke Cars-achtige synths en de simpel knallende drums. Een opgewekt popliedje, en dat is dat.

The Vagary laat met deze demo horen dat de band potentie heeft. Drie goede popsongs, maar vooral de eerste heeft nog that certain something extra. Als deze band blijft werken aan nieuw materiaal en vrolijk door experimenteert gaan ze nog eens een mooi album met een eigen geluid afleveren. Pas dan zullen we echt horen waar The Vagary voor staat, maar voor nu zeker een goed begin.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:The Vagary Label:Eigen Beheer
Cover Emanuel and the Fear - The Janus Mirror

Emanuel and the Fear - The Janus MirrorEen van de grootste verrassingen deze maand is voor mij de tot op heden voor...

Cover Rachel Sermanni - Under Mountains

Rachel Sermanni - Under Mountains De Schotse Rachel Sermanni is een talentvolle singer/songwriter. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT