RECENSIE: Best Coast - The Only Place

Cover Best Coast - The Only Place
recensie cijfer 2012-07-12 Je hebt van die platen die vanaf de eerste tonen al een bepaalde sympathie opwekken. Het zal vast met de eindelijk beginnende zomer te maken, maar Best Coast is met hun ontwapenende songs de passende soundtrack voor een onbezorgde tijd.

The Only Place is het tweede album na debuut Crazy For You uit 2010. Kende dat album nog de nodige rafelige randjes, die zijn er nu af. De sterke troef van de band, de stem van zangeres/gitariste Bethany Cosentino, wordt op deze plaat optimaal ingezet.

Zo ademt The Only Place een sfeertje die inhangt tussen het typische west coast gevoel (denk aan een Fleetwood Mac) en de door Phil Spector geproduceerde girl groups uit de jaren zestig.

Eerste single 'The Only Place' is het perfecte popliedje (ook Magnapop fans moeten maar eens luisteren) die Best Coast ook al in de show van David Letterman mocht komen voorstellen. Dat geldt ook voor het eveneens uptempo 'Why I Cry'.

De teksten mogen dan vrij simplistisch overkomen, maar ach, Cosentino zegt niet voor niks in interviews dat ze moeite heeft met het volwassen worden. Bovendien past het uitstekend bij de muziek want juist in de nummers die zo'n heerlijk verlangen uitstralen hoeft het ook niet dieper te gaan. Ik kan me zo voorstellen dat Spector in z'n gouden periode maar wat graag had willen werken aan nummers als 'No One Like You' en 'How They Want Me To Be'. Zwijmelen gegarandeerd!

Het streven van Cosentino om een 'Better Girl' te worden mag Best Coast dan iets minder indie maken, het nieuwe jasje staat de band uitstekend. De sound is zo gelikt geworden dat als de band op een major label zou zitten, ik zeker weet dat er een hit in het verschiet zou liggen…Maar wellicht lukt het zo ook wel.
Recensent:Mark Michels Artiest:Best Coast Label:Pias
Cover dEUS - Following Sea

dEUS - Following SeaSinds de oprichting in 1994 bracht dEUS tot nu toe slechts zes reguliere...

Cover The Cribs - In the Belly of the Brazen Bull

The Cribs - In the Belly of the Brazen Bull Een kleine drie jaar geleden bracht de Engelse indierockband The Cribs haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT