RECENSIE: Astrosoniq - Speeder People

Astrosoniq
recensie cijfer 2006-03-15 Het Nederlandse Suburban Records is naast een platenmaatschappij ook een distributie bureau voor kleine(re) platenlabels. Bij één van deze kleine(re) labels zat de band Astrosoniq (officiële schrijfwijze: A5tro5oniq). Na twee albums wilde Suburban de band echter zélf uitgeven. Suburban Records is met haar rock ’n roll bands als Peterpan Speedrock en El Guapo Stuntteam het perfecte label voor de ras rockers Astrosoniq. Hier twijfelde deze Ossenaren dan ook geen moment over.

Wanneer je bij zo’n groot label zit wil je je ook graag groot gedragen. Naast een release party in de Groene Engel in Oss (25.03.2006) vinden de jongens een pre-listening party ook wel stoer. Dit in een café twee weken voor de release datum. Jammer alleen dat het album wat tegenvalt.. Met een gemiddelde lengten van vijf en een halve minuut krijgen we dertien nummers voorgeschoteld. Hoewel het album veel goede nummers bevat (Grifter!) begint zo’n tijdsduur snel te vervelen.

De nummers zelf op Speeder People bevatten echter wel variatie genoeg. In dit opzicht is de band gelukkig anders dan veel andere (stoner)rock bandjes. De variatie is er in de vorm van het gebruik van (film?)samples en rare space geluiden. Astrosoniq zegt dan ook geïnspireerd te worden door fantasy en adventure games.

Hopelijk betekent het tekenen van het contract bij Suburban Records ook veel optredens. Want als de band ergens goed in is zijn het wel hun live performances!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Astrosoniq Label:Suburban
Singstar80

Playstation 2 - Singstar 80'sSingstar is genant. Nog veel genanter dan in een volle kroeg met je dronken...

Lemon

Lemon (NL) - Hey... Het tweede album van de Diemense band Lemon heet Hey... en bevat 13 songs....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT