RECENSIE: ED - Head, Heart & Hands

Cover ED - Head, Heart & Hands
recensie cijfer 2012-04-10 2012 is het jaar van de Nederlandse singer/songwriter, lijkt het wel. Sanne Hans (Miss Montreal) won de Schaal van Rigter, Bertolf maakte een erg goed ontvangen tweede album en zo kwam ook ED (voluit Ed Struijlaart) bij wijze van spreken ineens uit de lucht vallen.

Hij maakte een bliksemstart door in een periode van slechts maanden uitgeroepen te worden tot Serious Talent op 3fm, veel airplay te krijgen met debuutsingle ‘Face Down’, zijn opwachting te maken in De Wereld Draait Door en in het voorprogramma van o.a. Bløf te spelen.
En nu is er dan zijn debuutalbum, met de titel Head, Heart and Hands.

Het album trapt gelijk goed af met de aanstekelijke titelsong. Wat meteen opvalt, is dat ED gezegend is met een fijne stem, die overigens hier en daar aan de Deense singer/songwriter Tim Christensen doet denken. De liedjes zijn stuk voor stuk vakkundig gespeeld en gezongen en variëren van funky pop tot verstilde, kleine liedjes tot pop/rock. Ook van een scheutje blues hier en daar is ED niet vies.

De vaart blijft goed in de plaat, door de ballades en de wat langere nummers tot na het midden van de plaat te laten wachten. Dit blijkt een goede zet, want zo luistert het luchtige album lekker weg, zonder saaie momenten.

Ondanks dat het allemaal prima klinkt en de liedjes over het algemeen van hoog niveau zijn, is het toch jammer dat, in tegenstelling tot veel andere acts uit het genre, ED een beetje een eigen smoel mist. ED heeft geen sound en stem die je uit duizenden herkent. Maar dit is pas zijn debuut en dat eigen geluid zal vast wel met de jaren komen. In ieder geval kan ED zich nu al meten met de grotere namen uit de Nederlandse scene en dat is al een prestatie op zich!
Recensent:Etan Huijs Artiest:ED Label:Pias
Cover Grinderman - Grinderma 2 RMX

Grinderman - 2, RMX Grinderman is niet meer. Lang leve Grinderman! Met Nick Cave weet je het...

Cover The Fray - Scars & Stories

The Fray - Scars & Stories Bij het noemen van The Fray denken de meesten nog steeds aan ‘How To Save A...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT