RECENSIE: Tim Kasher - Bigamy: More Songs from the Monogamy Sessions

Cover Tim Kasher - Bigamy: More Songs from the Monogamy Sessions
recensie cijfer 2011-12-08 Een jaartje na The Game Of Monogamy komt Tim Kasher alweer met een vervolg op zijn soloalbum. De EP die Bigamy: More Songs From The Monogamy Sessions heet, maakt meteen duidelijk dat we hier te maken hebben met restanten die zijn overgebleven na de opnamen van zijn eerste soloplaat. Het geheel duurt nog niet eens een half uurtje, zodat de vraag zich direct aandient waarom de songs niet direct zijn vastgelegd ten tijde van de opnamen van het vrij korte debuut. Gelukkig zijn de nummers te goed om op te plank te laten liggen, zodat aanschaf gerechtvaardigd is.

Tim Kasher, in het dagelijks leven zanger/gitarist in Cursive en The Good Life, weet mooi te balanceren tussen gitaargeoriënteerde popliedjes en wat steviger werk. De aparte wat overslaande stem van de Amerikaan maakt dat de songs opvallen. Opener ‘No Harmony’ neigt wat naar het werk dat we van Cursive kennen. Rustige coupletten worden afgewisseld met refreinen waar een hardcore sausje over gegoten is. Het subtiele toetsenspel maakt het plaatje compleet. ‘Opening Night’ begint akoestisch maar wordt gaandeweg wat pittiger, maar blijft bovenal een emotioneel popliedje met gitaar. In het ouderwets klinkende ‘A Bluer Sea’ wordt Kasher bijgestaan door een onbekende zangeres. Het liedje is verder vrij catchy zodat het al snel goed in het gehoor ligt. In het kleurloze ‘Lilybird And The Trust Fund Kid’ horen we gitaar- en harpgetokkel en een beetje harmonica als begeleiding van Tim. Het nummer weet weinig los te maken in tegenstelling tot het prachtige ‘Rabbit, Run’ dat ingehouden begint en langzaam opbouwt naar een hoogtepunt. Daar lusten we wel meer van en dat krijgen we dan ook in de vorm van ‘The Jessica’ dat enigszins doet denken aan The Waterboys in haar hoogtijdagen, wat komt door de akoestische en spannende benadering. Afsluiter ‘Trees Keep Growing’ is een echt vullertje en bevat een flinke portie noise, wat samen met de vervormde stem van Kasher voor een wat ongemakkelijk gevoel zorgt.

Bigamy: More Songs From The Monogamy Sessions bevat vijf goede songs en twee wat mindere liedjes. Voor een plaat met overblijvertjes is dit geen slechte score en de EP zal, net als zijn voorganger, vooral bij de fans van Cursive en The Good Life gretig aftrek vinden.
Recensent:Jan Didden Artiest:Tim Kasher Label:Affairs of the Heart
Flare Acoustic Arts League – Big Top/Encore

Flare Acoustic Arts League - Big Top / Encore EPLD Beghtol is een Amerikaanse zanger, muzikant en schrijver die speelde in...

u2 - achtung

U2 - 20 Years of Achtung Baby Er zijn maar weinig releases waar ondergetekende zo reikhalzend naar heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT