RECENSIE: Zoo Brazil - Songs for Clubs

Zoo Brazil – Songs For Clubs
recensie cijfer 2011-11-03 Zoo Brazil is van oorsprong een van de vele aliassen van John Andersson en Johan Emmoth ui Zweden. Johan lijkt echter uit beeld verdwenen en John neemt tegenwoordig vrijwel alle releases en dj sets voor zijn rekening. Hij heeft al vele successen gekend als Dj en producer en draait al meer dan twintig jaar mee. Songs For Clubs is het eerste mix album door Zoo Brazil, dat verschijnt op Tiësto’s Magik Muzik label.

Het gas gaat er direct lekker op met ‘Shine’ van Super Flu, ofwel het Duitse dj duo Feliks Thielemann & Mathias Schwarz. Een opzwepende techno track met tribal zangfragmenten. Opvolger ‘Together’ is een samenwerking van Joris Voorn en Nic Fanciulli, die er een lekker funkend nummer met oldschool sample van maken. De eigen track ‘Robotronic’ vormt de opbouw naar nog een track van Joris Voorn. Hij neemt het eerste hoogtepunt van de mix voor zijn rekening met ‘We’re All Clean’. Compleet met opzwepend prekende dominee.

Inmiddels is duidelijk dat Andersson niet probeert te scoren door zijn recente successen aan elkaar te plakken. Hij gaat voor kwaliteit. Format B is nog een grote naam. ‘Gospel’ gaat door waar Joris Voorn ophield met een heerlijk stuwende track en uiteraard gospel samples. ‘Patty Sue’ door Andhim met het funky gitaartje in de break geeft een vrolijke sfeer aan de track, die kleine knipogen naar country bevat. De perfecte track om de dansvloer een gelukzalig gevoel te geven. Het al wat oudere ‘Love Girls’ van Ze Bangert bevat een bijzonder lange break en bouwt af naar Andersson’s ‘Finlandia’, een orkestraal intermezzo gesampled van Jean Sibelius, waarna de beat met floorfiller ‘The Kill’ weer aanzwelt. Een track volgens beproefd doch effectief recept. Dat geldt niet voor ‘Extragold’, de tweede door Andhim, waarin staccato stemsamples en vreemde orgeltjes elkaar afwisselen.

Heartik’s ‘Mini Swing’ start ingetogen, maar werkt gestaag naar een leuke break. ‘Euterpeh’ van opnieuw Super Flu gaat creatief aan de slag met stemmen. Een leuke gimmick, maar de vaart dreigt er een beetje uit te raken. Daarna volgen drie eigen tracks die de drive weer terug brengen in de mix. ‘Fancy’ gaat al snel los met spacey synths. De sfeer van de mix verandert hiermee naar uitbundiger, maar ook wat makkelijker scoren. De Afrojack trukendoos gaat open zou je kunnen zeggen. Het stokje wordt overgedragen aan ‘Late At Night’ in de Tocadisco remix. Zeer effectief op de dansvloer en in lijn met de laatste singles van Zoo Brazil. ‘Technik’ gooit er nog een schepje bovenop, waarmee we uiteindelijk op een wat groter feestje zijn beland dan de intieme club die we binnen kwamen. Hier duikt overigens alsnog Johan Emmoth op als co-producer.

Zoo Brazil levert met Songs For Clubs een sterke mix af met veel erg goede tracks. Als dit een blauwdruk is voor de live sets van John Andersson, dan kun je blind een kaartje kopen voor zijn optredens.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Zoo Brazil Label:Black Hole Recordings
Ferry Corsten – Ferry Corsten presents Full On Ferry: Ibiza

Ferry Corsten - Presents: Full on FerryOngeveer tegelijk met zijn keurige handhaving in de top 10 van de...

Alex O’Rion – The Bigger Room

Alex O'Rion - The Biggger Room Vergelijkingen met andere artiesten kan je moeilijk uit de weg gaan wanneer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT