RECENSIE: Pulser - The Space Between the Stars

Pulser – The Space Between The Stars
recensie cijfer 2011-11-10 Pulser is een alias van Andy Perring. Hij draait al geruime tijd mee in de trance scene en is bekend van remixen en eigen producties. Hij bracht echter niet eerder een volledig eigen album uit. Dat mag hij dan ook doen op het trancelabel bij uitstek, Black Hole Recordings. The Space Between The Stars is geboren.

Opener ‘Voyager’ is een spacey trance nummer met duidelijke jaren ‘80 synthesizer invloeden. Een bijzonder heldere productie met veel ruimte in het stereo spectrum. Het gevoel bij deze track mag je gerust retro noemen.
‘In Deep’ is een vrij standaard vocale trance track met Molly Bancroft op zang, die we kennen van eerdere samenwerkingen met Gabriel & Dresden en Dennis Sheperd. De zang is goed, maar een echt sterk beklijvende melodie ontbreekt.
‘Another Night In London’ neigt meer naar techhouse, echter wel met een overheersend synth thema, afgewisseld met lekker groovende stukken. Singer/songwriter Manya duikt op in ‘Sunrays’. De productie is hier wel wat vlakker. ‘Laywalker’ biedt afwisseling met lekkere funky en opzwepende house. De electro synth hits liggen net iets teveel naast de beat, waardoor de vaart er wat uit wordt gehaald. Bovendien zitten er zoveel lagen in de track dat het wat rommelig neigt te worden.

‘Alone’ laat een heel ander geluid horen. De zang komt van Madeline Puckette, die eerder werkte met Brian Eno en Fischerspooner. Het is een tragere breakbeat track, die doet denken aan het vroegere werk van Orbital. Pulser laat horen dat hij meer kan dan trance producren. Mike Koglin, de man van vele aliassen, drukt zijn stempel op ‘Chemistry’. Een snelle trancetrack die in menig set terug te horen zal zijn.‘Cold Love’, wederom met zang van Manya, is een ingetogen song die richting pop gaat en daarmee minder geschikt is voor de dansvloer.

Vanaf ‘Don’t Look Down’ komt er weer meer energie in de muziek. Trance van hoge kwaliteit die tot een hoogtepunt komt in ‘The Space Between The Stars’. De titelsong is de epische trance die het album compleet maakt. Een lange break en sterke opbouw met daarna de ontlading in lange uithalen past als hoogtepunt in elke trance set.

‘By Your Side’ met Blacktzar. brengt als afsluiter wat nieuwe elementen in de productie van Perring. Het is de enige track met mannelijke zang door Paul Bryan. Er zit een fijne hook in die goed blijft hangen.

Pulser laat op The Space Between The Stars horen dat hij zijn plek in de trance scene dubbel en dwars verdiend heeft. Zijn lange carrière stelt hem bovendien in staat om te putten uit diverse stijlen. Echt vernieuwend zijn in dit genre is echter lastig.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Pulser Label:Black Hole Recordings
Alex O’Rion – The Bigger Room

Alex O'Rion - The Biggger RoomVergelijkingen met andere artiesten kan je moeilijk uit de weg gaan wanneer...

Metsatöll – Ulg

Metsatöll - Ulg Folkmetal bands zijn er in alle soorten en maten en het genre is inmiddels...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT