RECENSIE: Trombone Shorty - For True

Trombone Shorty – For True
recensie cijfer 2011-10-18 Nog geen jaar na zijn vorige album levert Trombone Shorty alweer een nieuw project af. Het harde werken begint voor de trombone- en trompetspeler langzaamaan zijn vruchten af te werpen. Het muzikale talent switcht gemakkelijk tussen blues, harde rock, hiphop en funk. Zo speelde de 25 jarige trombonist al met Lil’Wayne, U2, Dr. John en Lenny Kravitz. Wie echter ooit het genoegen heeft gehad om Trombone Shorty live aan het werk te zien weet dat deze eer volledig verdient is. De funky mix van muziekstijlen wordt volledig volmaakt door de voor het gevoel nimmer ophoudende trombonesolo’s.

Ook op For True is er weer een indrukwekkende gastenlijst opgetrommeld. Onder andere Jeff Beck, Kid Rock en The Neville Brothers komen de funky sounds opvrolijken.
Het wordt op For True vooral duidelijk dat Trombone Shorty er veel beter in wordt om goede liedjes te schrijven. Op eerdere cd’s wou de trombonist wel eens verzanden in een overdaad aan getoeter. Het merendeel van deze plaat zijn gewoon steengoede liedjes.
Zo is ‘Roses’ een voortreffelijk nummer waarin de funk en rock samenvloeien. De stem van Trombone, die sterk aan Lenny Krevitz doet denken, past perfect bij het funky ritme. Verder blijft de rol van de blazerssectie slechts beperkt tot het refrein.

Eveneens indrukwekkend is ‘Then There Was You’. Met een bijdrage van de onbekende zangeres Ledisi bouwt de trombonist volledig onverwacht een supersterke soulsong. Ledisi schreeuwt het refrein pijnlijk geraakt uit, om in de coupletten subtiel haar verhaal verder te vertellen. In het algemeen zijn het ook de nummers met gastbijdragen die het meeste knallen. Op ‘Do To Me’ laat Jeff Beck een voortreffelijke gitaarsolo los, net zoals Warren Haynes op ‘Encore’. Daarnaast zijn de raps van Kid Rock op ‘Mrs. Orleans’ halverwege het album een zeer aangename verrassing.

For True is het album waarmee Trombone Shorty misschien ook in Europa zalen uit kan verkopen. Het album zit degelijk in elkaar en de funky rock spettert alle kanten op. Desondanks blijft het een feit dat de trombonist het vooral moet hebben van zijn ijzersterke live optredens.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Trombone Shorty Label:Universal
Maria Mena - Viktoria

Maria Mena - ViktoriaMet de staat van dienst die Maria Mena op 25-jarige leeftijd heeft...

Cover Rustie - Glass Swords

Rustie - Glass Swords Glasgow is de bakermat van de aquacrunk, een muziekgenre dat mooi aansluit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT