RECENSIE: Livstid - Livstid

Livstid - Livstid
recensie cijfer 2011-10-26 Het uit Noorwegen afkomstige Livstid zet zich met het gelijknamige Livstid tegen alle huidig tendensen in de muziekwereld. Dit is hardcore pur sang en deze brave burgers schuwen de adoratie voor de jaren negentig zeker niet. Op dit volwaardig album wordt hardcore en grindcore je veertien nummers lang rond de oren geslingerd. De krachtige zang doet nog het meest denken aan een schreeuwlelijk bij één of andere rechtgeaarde punkband. Opvallend is ook dat alles in de landstaal door de speakers gestuwd wordt. Inhoudelijk ingaan op teksten is dus niet van toepassing, maar de biografie leert ons dat deze Noren bijzonder maatschappelijk en politiek geëngageerd zijn.

‘Alltid Beredt’, waar je de betekenis toch enigszins kunt afleiden, is het absolute hoogtepunt van deze schijf. Snoeiharde hardcore met een break in het midden doet je nekharen opveren. Beukende tracks als ‘Permafrost’, ‘Du E Feig’, Ei Etasie Opp’, ‘Velen Nedover’ en ‘Tenk Hvis Alle Hadde Alt’ zijn best te pruimen, maar blijven door de Noorse tong niet lang in je geheugen hangen. Toch beschikken de mannen van Livstid over een meer dan behoorlijke dosis inzet en muzikaliteit. Bovendien vergt het heel veel moed en durf om de luisteraar van je muziek te overtuigen in een taal die wordt gesproken door een heel klein deel van de wereldbevolking.

In conclusie kun je stellen dat Livstid met dit Livstid een aardig plaatje vol hardcore presenteert en daarmee in de voetsporen treedt van de goden der hardcore Extreme Noise Terror of het Zweedse Wolfbrigade. Er is echter nog heel wat werk aan de winkel om eerstgenoemde van de troon te stoten. Niettemin een aardige aanvulling in de collectie van de corefanaat. Het wordt natuurlijk wel wat moeilijker om deze cd in de reguliere platenbak terug te vinden, maar elke doorgewinterde fanaat weet wel de weg te vinden naar de alternatieve scene.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Livstid Label:Eigen Beheer

Living With Lions - Holy ShitZo eens in de zoveel tijd staat er een bandje op dat punkrock naar een hoger...

Man or Astro-Man? - Your Weight on The Moon

Man Or Astro-Man - Your Weight on the Moon Man Or Astro-Man? is even krankzinnig als de bandnaam doet vermoeden. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT