RECENSIE: Social Suicide - Broken Polgrims

Social Suicide – Broken Pilgrims
recensie cijfer 2011-04-22 Na jaren van black metal tirannie rijst vandaag een ander geluid op uit het hoge noorden. Social Suicide baant zich op agressieve wijze een weg door het uit permafrost bestaande muzieklandschap van Noorwegen. Hun debuut Broken Pilgrims laat de tonen van underground post-hardcore tot ver over hun landsgrenzen weerklinken. De Noren zelf zijn alvast tevreden, zich van het juk van de geschminkte satanskinderen te kunnen bevrijden, en prijzen de band de hoogte in. Maar is dit alles wel terecht?

Voor iemand met een afkeer van screamo als ondergetekende, is het wel eens verfrissend om te horen dat het ook zonder cleane sound, vrouwelijke vocalen en kitscherig totaalconcept kan. Toch creëert het viertal te weinig kippenvelmomenten om een ideaal tegengewicht te vormen voor de resem afgelikte post-hardcore bands, die onze contreien vanuit de States overspoelen. Agressie en toewijding zijn er zonder enige twijfel. Vanaf de eerste schreeuw in opener ‘Mail From The Watchtower’ hoor je al dat deze kids het menen. Toch is het nadien wachten tot ‘Fallen Angels’ eer we een echt goede riff horen en tot ‘Fifth Man On A Dead Man’s Grave’ voor je een song met epische allure krijgt. Hardcore staat of valt met goede riffs en daarvan hoorden we er hier net iets te weinig. Het enige echte pluspunt aan de muziek is het drumwerk, dat tussen al het ongepolijste door echt wel strak klinkt. De band zet een stap in de goede richting, maar het ontbreekt hen aan overdonderende songs.

Social Suicide staat dezer dagen samen met Comeback Kid en landgenoten Kvelertak te pronken op vele affiches. Hun naam zal ongetwijfeld groeien als gevolg van deze tour, maar of dat ook een referentie is voor fantastische muziek, is nog maar de vraag. Aangezien het een debuut is en de band niet klakkeloos de stroom volgt zoals vele andere bands dit doen, verdienen ze nog wat ademruimte. We hopen echter dat de toekomst naast een oprechte houding ook zal zorgen voor degelijk materiaal.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Social Suicide Label:Suburban
We Set The Sun - Christmas Has Been Yesterday

We Set the Sun - Christmas Has Been Yesterday We Set The Sun is in 2009 opgericht in Wesel, Duitsland. De vijf modieus...

Winds Of Plague - Against The World

Winds of Plague - Against the World Against The World is de vierde release van Winds Of Plague , een zootje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT