RECENSIE: For Blood And Vengeance - All Bets are Off

For Blood And Vengeance – All Bets Are Off
recensie cijfer 2011-03-17 De muziekindustrie heeft het anno 2011 bijzonder moeilijk. Jeugd die muziek alleen nog maar in het mp3 formaat kent, en nog nooit een album in hun handen hebben gehad, zorgen voor dalende cd verkopen. Als band moet je daar op in springen en For Blood And Vengeance heeft daar een originele oplossing voor gevonden. Het heeft haar muziek niet aan een cd toevertrouwd, maar brengt haar EP All Bets Are Off uit op een USB stick. Het voordeel hiervan is dat behalve de muziek er ook video’s en alle benodigde info op geplaatst kan worden. Dat heeft men dan ook gedaan. Zo staan er twee live opnamen op de stick, zodat je direct weet wat men live in huis heeft.

For Blood And Vengeance is een jonge band uit Almere die in 2009 werd opgericht en is ontstaan uit een aantal andere bands uit Flevoland. De groep deed met een paar bandcompetities mee, met als hoogtepunt de derde plek in de finale van de Metal Battle. Nu brengt men in eigen beheer zeven nummers uit die een mix van hardcore en metal laten horen, waarbij de agressieve rapzang van Dennis Jansen een hoofdrol vervult. Het Spartaanse geluid van deze eigen beheer productie laat nog wel enigszins te wensen over. De gitaren staan wat ver achterin de mix en de basdrum tikt wat al te doordringend. Wanneer je door deze schoonheidsfoutjes heen luistert, hoor je een band die in potentie voldoende kwaliteit heeft om verder te komen dan het lokale circuit. De door de band genoemde invloed van Machine Head hoor je terug in ‘New Era Of Insanity’ en het krachtige ‘This Time Around’, dat gezegend is met fraai drumwerk en een vette riff. Dit zijn de nummers die het meest opvallen. De andere vijf nummers klinken boos, liggen goed in het gehoor, maar vallen niet op door originaliteit. De lekkere opener ‘Detonate’ bijvoorbeeld, heeft in het begin een zware riff die wel wat aan Biohazard doet denken.

For Blood Of Vengeance is een degelijke band, die ondanks de wat matte productie toch aardig wat indruk maakt met haar metalcore. Een goede producer moet deze band naar een hoger plan kunnen tillen. De inzet en instrumentbeheersing zijn uitstekend, al blijven sommige songs daar nog wat bij achter. Hou ze in de gaten.
Recensent:Jan Didden Artiest:For Blood And Vengeance Label:Eigen Beheer
Rumer – Seasons Of My Soul

Rumer - Seasons of my SoulMet het warme, rustgevende stemgeluid van Rumer ontstaat er bij de eerste...

Darkest Hour - The Human Romance

Darkest Hour - The Human Romance Darkest Hour is een metalcore band uit Washington D.C. die al een poosje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT