RECENSIE: Wanda Jackson - The Party Ain't Over

Wanda Jackson – The Party Ain’t Over
recensie cijfer 2011-02-07 Over Jack White hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken nu officieel bekend is geworden dat Jack en Meg de stekker uit The White Stripes hebben getrokken. Hij heeft met The Dead Weather en The Raconteurs immers genoeg om handen. En dan heeft hij ook nog tal van andere muzikale bezigheden. Zo maakte hij als producer van Van Lear Rose (2004) van countrylegende Loretta Lynn een ronduit overtuigende indruk en ook het onder zijn vleugels tot stand gekomen en zopas verschenen The Party Ain’t Over van Wanda Jackson kunnen we best waarderen. Een must-have is het echter niet.

Van een vintage Wanda Jackson-album is hier overigens geen sprake. De rentree van de enige echte Queen of Rockabilly (73 jaar inmiddels) gaat immers gepaard met nogal wat toeters en bellen. An sich niets mis mee, maar de grotendeels nogal dik aangezette arrangementen pakken niet altijd even lekker uit. En met het coveren van Amy Winehouse’s ‘You Know That I’m No Good’ en het calypso-deuntje ‘Rum and Coca Cola’ van The Andrews Sisters komt de grens van de flauwe gimmick twee keer wel heel erg dichtbij.

Maar goed, overall is The Party Ain’t Over toch beslist een lekker album. Met name de wat minder ‘excentrieke’, eveneens afwisselende, tweede helft is de moeite waard. Tijdens de eerste helft compenseren de met een lekker op hol geslagen dweilorkest en slide-gitaar doorspekte klassieker ‘Busted’ en de energieke versie van Bob Dylan’s ‘Thunder On The Mountain’ eerdergenoemde misstapjes.

Jackson, White en alle deelnemende muzikanten bouwen al met al een fijn feestje en dat de boel in al het ongeremde enthousiasme wel eens net iets te jolig neigt te worden valt te vergeven. In orde dus, maar voor een meer representatief beeld van Wanda Jackson wendt u zich beter tot de essentiële verzamelaar Queen Of Rockabilly (2000); een knalfuif met minder middelen.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Wanda Jackson Label:Warner
Kaizers Orchestra – Violeta Violeta Vol 1

Kaizers Orchestra - Violeta Violeta Vol. 1Na de zeperd die Maskineri heette, leek Kaizers Orchestra wel ten dode...

Me & Stupid - Me & Stupid

Me & Stupid - Me & Stupid Het project In A Cabin With zorgt ervoor dat bands een album kunnen opnemen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT