RECENSIE: The Maple Room - Uncover*Everyone

themapleroom-uncover
recensie cijfer 2005-07-08 Alweer een leuke nieuwe band ontdekt! Zodra de eerste klanken door de speakers klonken bij het openingsnummer Emily Can Be wist ik het al. Lekker hip, lekker leuk! Nu blijkt dit zestal ook nog eens uit België te komen en na een kijkje in het tourschema heb ik meteen met mezelf afgesproken welke shows ik langs wil gaan. Het zestal met twee zangers, eentje voor de screams en eentje voor de cleane ‘emotionele’ vocals maakt naar eigen zeggen posthardcore. Het is in deze tijd misschien niet de meest vernieuwende muziek om te maken, maar wat doet dat ertoe?!

Allebei de zangsoorten zijn leuk om naar te luisteren en hebben bijna in elk nummer de hoofdrol. Jef van Donnick (cleane zang) blijft echter bij het gevoelige nummer My Last Suicide tegen het einde van de cd alleen over met een akoestische gitaar. Hier wordt ook bewezen dat het meer dan de muziek alleen is wat the.maple.room (officiële schrijfwijze) zo goed maakt en het zich ook tekstueel op een hoog niveau bevind. Op de volgende cd zou ik wel meer van zulke nummers willen horen.

Naast dit nummer is ook Afterbirth Of A Nation erg lekker. En ik ben er zeker van wanneer zoiets gedraaid zou worden op bijvoorbeeld Kink FM of tijdens het alternatieve uurtje op TMF/MTV dat dit grote deuren zal openen voor deze heren. België hebben ze al veroverd en momenteel bezig met Nederland en hierna wat mij betreft de rest.

(Je kunt wat nummers downloaden vanaf de officiële website. Doen!)
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Maple Room Label:Funtime Records
malkovich-017

Malkovich - 017Als je vroeger een single kocht dan had je ook echt de single. Tegenwoordig...

teamsleep-teamsleep

Team Sleep - Team Sleep Over beladen releases gesproken zeg! Al jaren werd er gespeculeerd over een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT