RECENSIE: P-A-U-L - Gunshot Lullaby

P-A-U-L – Gunshot Lullaby
recensie cijfer 2010-10-28 P-A-U-L is een Amerikaanse blues band afkomstig uit Detroit. Blues is niet direct de eerste associatie met Detroit, maar P.A.U.L weet een heerlijke combinatie van blues en rock af te leveren. Gunshot Lullaby is reeds de tweede plaat van het viertal en de groep vindt het nu tijd om de Benelux over te nemen. Het album stamt al uit 2009 maar is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar. De groep heeft nog nooit in de lage landen op de podia gestaan, het zou echter niet verrassend zijn als deze release een voorbode blijkt voor enkele optredens.

Na een korte intro is met ‘Our Bullets Will Be Fairytales’ de toon gezet. Het ruige nummer knalt vanaf de eerste toon helemaal los en is door de speelse opzet meteen een goede binnenkomer. Geen enkel moment is duidelijk welke kant het nummer opgaat terwijl het wel heerlijk door blijft rocken. Hiernaast blijkt de band gelukkig ook ruimte ingebouwd te hebben voor rustigere momenten en worden er op nummers als ‘Gunshot Lullaby’ en ‘Rattlesnakes and Butterflies’ enkele meer relaxte melodieën gespeeld.

Gunshot Lullaby is een bluesrock album dat klinkt alsof het rechtsreeks vanuit P-A-U-L hun garage op plaat gezet is. Het is juist dit rauwe karakter dat deze cd zo heerlijk maakt. Daarnaast is het ook heel aangenaam om eindelijk weer een bluesplaat in handen te hebben met eigen werk in plaats van de zoveelste artiest die weer een aantal vergeten bluesnummers op plaat moet zetten. De invloeden van Jimi Hendrix zijn duidelijk hoorbaar, maar doordat er zo nu en dan geflirt wordt met de stijl van Johnny Cash is Gunshot Lullaby een cd die zeer goed van het begin tot einde beluisterd kan worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:P-A-U-L Label:It\'s All Happening
The Jolly Boys – Great expectation

The Jolly Boys - Great Expectation The Jolly Boys zijn een mento groep die reeds in 1955 gevormd is. Mento is...

Thievery Corporation - It Takes a Thief

Thievery Corporation - It Takes a Thief ‘It Takes a Thief’ verscheen in 1999 als track op het DJ Kicks album van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT