RECENSIE: Clueless - Stuck on Repeat

Clueless - Stuck On Repeat
recensie cijfer 2010-09-29 Het uit Enschede afkomstige Clueless maakt powerpop. De vierkoppige band is inmiddels toe aan haar tweede album genaamd Stuck On Repeat. Op Twitter valt te lezen dat de band inmiddels op 3fm te beluisteren geweest is. En dat de bandleden van shoarmapizza houden. Verder wordt het op Myspace duidelijk dat er een voorliefde is voor Lady Gaga. ‘Bad Romance’ wordt met volle overtuiging op gitaren en drums gespeeld. Niet alleen geeft dit aan dat de band zichzelf niet al te serieus neemt, ook is het nummer voor een punkcover kwalitatief behoorlijk sterk. Er ligt dus altijd nog een glansrijke toekomst in de Lady Gaga cover-business in het verschiet, mochten de nieuwe pogingen om een volwaardig album te maken floppen.

In vergelijking met de Myspace nummers van weleer valt op dat de band graag een stap omhoog wil nemen op de muziekladder. Klonk het vroeger meer als jolige bands zoals Zebrahead of Bloodhound Gang, klinkt het nu uitgekristaliseerder op bijvoorbeeld close harmony stukken zoals in ‘Dude in your dreams’. Erg belangrijk in deze nieuwe stap kan de stem van zanger Tim zijn. Ergens schuilt in hem namelijk een Gavin Rossdale. Dit, in combinatie met de toch al aanstekelijke muziek van de band, maakt nummers zoals ‘Just a Little Longer (On & On)’ behoorlijk hitgevoelig. Goed is het dan ook, dat de band er voor kiest om een veelzijdig album neer te zetten. Op veel momenten laat de band blijken meer in huis te hebben dan de gemiddelde powerpop band. Zo is bijvoorbeeld het ‘The Devil In a Suit’ krachtiger dan je veelal hoort bij het type band waar Clueless toe behoort. Ook op een akoestisch nummer zoals ‘It Helps’ hoor je dat de band ook zonder distortions meer in haar mars heeft dan anderen.

Clueless maakt met Stuck on Repeat daadwerkelijk een sprong voorwaarts, weg uit de gemiddelde powerpopbandjes-groep. Wel blijft het nog steeds zoeken waar de band nou echt het allerbeste in is. Aan de ene kant zijn het de, nu wat meer uitgediepte, meezingers zoals ‘Bad Romance’, aan de andere kant zijn er serieuzere, meer zelf-reflectieve nummers zoals ‘For All The Bachelors’. De band zal de komende tijd moeten kiezen of ze voor volwassen en serieus willen gaan, of liever springend over het podium jonge vrouwenharten willen veroveren.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Clueless Label:Eigen Beheer
Cary Brothers - Under Control

Cary Brothers - Under ControlHet tweede album van Cary Brothers heet Under Control en de single 'Ghost...

Anneke Van Giersbergen & Agua De Annique – Live in Europe

Anneke van Giersbergen - Live in Europe Over Anneke van Giersbergen is de laatste jaren zo ongeveer alles al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT