RECENSIE: State of Eye - Urban Traffic Jam

stateofeye-UrbanTrafficJam
2005-05-30 State of Eye heeft al heel wat hoogtepunten op zijn naam staan, zoals het winnen van de Melodyline popprijs in 2004, gevolgd door een tour in Zuid-Frankrijk en Denemarken. Het nieuwe hoogtepunt is de release van de EP Urban Traffic Jam.

Na een aantal maanden hard werken aan nieuw materiaal en een paar succesvolle try-outs was het duidelijk dat er snel een nieuwe EP moest komen. De vorige is inmiddels al weer twee jaar oud. De productie van Urban Traffic Jam was in de bekwame handen van Remko Schouten van de Amsterdamse IJland Studio, die ook voor onder andere Bettie Serveert, Caesar en Brian Eno heeft gewerkt. Het resultaat klinkt erg lekker!

De EP bevat vier tracks die stuk voor stuk voorzien zijn van muziek waarop je niet stil kan zitten. Wat er vooral uitspringt is het drumwerk van Martin Glass en de pakkende refreins. Zanger Robin Verkaik heeft een erg prettige stem. De invloed van The Strokes en Franz Ferdinand is duidelijk te horen, maar State of Eye heeft een heel eigen geluid.

Urban Traffic Jam, ook lekker buiten de stad!
Recensent:Imre Veen Artiest:State of Eye Label:Eigen Beheer
tsunamibomb-liveattheglasshouse

Tsunami Bomb - Live at the Glasshouse Live At The Glass House is de titel van deze live-dvd van Tsunami Bomb....

Various - Rob Acda Award Finalisten 2004-2005 De Rob Acda Award is een jaarlijkse muziekwedstrijd voor muziekanten en bands...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT