RECENSIE: BugGIRL - Dirt in the Skirt

BugGirl – Dirt In The Skirt
recensie cijfer 2010-09-05 Rockduo’s bestaande uit een man en een vrouw zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Ook het Australische duo BugGirl is zo een band. In dit geval bestaat het duo uit een broer en een zus. Het duo maakt al zeven jaar platen en het nieuwe album Dirt In The Skirt is de derde langspeler. De muziek van BugGirl is te omschrijven als rauwe rock in het straatje van AC/DC en Airbourne. Alleen hebben we in dit geval te maken met een zangeres.

Op Dirt In The Skirt horen we pompende ritmes en stevige riffs, waarbij er geen basgitaar is te bekennen. Dat laatste maakt dat het geluid behoorlijk kaal en Spartaans klinkt. Zangeres Amber Spence speelt gitaar en broer Clinton zorgt voor het drumwerk en de achtergrondvocalen. Amber zingt de dertien nummers als een krols katje naar een heus hoogtepunt. Dat haar grootste hobby seks is, laat ze horen in nummers waarvan de songtitels niets aan de verbeelding over laten en de teksten van de seksmetaforen aan elkaar hangen. Luister in dat kader maar naar songs als ‘Spread That Eagle’, ‘Dirt In The Skirt’ en ‘Hungry As Hell’.

Muzikaal heeft de muziek, net als de bezongen onderwerpen, niet al te veel om het lijf. Veelal gejatte riffs worden ondersteund door het woest gebeuk van Clinton. Het zorgt ervoor dat de muziek amper blijft hangen en dat slechts de teksten de voyeur in de mens wakker maken. De eerder genoemde AC/DC referenties klinken wel heel erg opzichtig door in ‘Rock N Roll Ain’t A Crime’. Het is overigens het meest compacte en beste nummer op het album. Wel moet vermeld worden dat Amber zeker geen onverdienstelijk zangeres is.

Samenvattend kun je stellen dat de derde plaat van BugGirl geen potten zal gaan breken. Daarvoor is het aangeboden materiaal gewoon te zwak. Ook met vunzige teksten kun je dat niet verbloemen.
Recensent:Jan Didden Artiest:BugGIRL Label:It\'s All Happening
Plants & Animals – La la land

Plants & Animals - La La LandVaak valt er in de slipstream van een bekende band nog veel meer moois te...

Deleterious - Highly Recommended

Deleterious - Highly Recommended De geschiedenis van dit viertal uit de buurt van Utrecht begint al in 1999....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT