RECENSIE: The Flow - No Garantees

The Flow – No Guarantees
recensie cijfer 2010-07-22 Fans van Kane die zijn afgehaakt toen de band ineens met nummers als ‘Catwalk Criminal’ kwam aanzetten, hebben een reden om vrolijk te worden. Die reden heet The Flow, een in 2008 opgerichte rockband uit Enschede. Zanger en gitarist Marten Jan Rerink, gitarist Erik de Boer en bassist Jacques Suurmond speelden eerder al in de relatief onbekende Nederlandse bands Shiver, Marathon en Harrow, terwijl drummer Jos Zoomer met zijn stokken sloeg in de populaire hardrockformatie Vandenberg. Als ‘The Flow’ slaan de vier rockveteranen een andere weg in dan die van hun vorige bandjes; namelijk die van de poppy, op hits-gerichte rockmuziek.

Debuutplaat No Guarantees bevat rocksongs die ongetwijfeld hoog in de top veertig belanden, wanneer The Flow wat meer in de schijnwerpers staat. Vooral de zang van Rerink doet in deze nummers denken aan die van andere (ooit zo) populaire Nederlandse rockzangers, waarbij die van Kane-zanger Dinand Woesthoff het eerste in het hoofd springt. Nummers als ‘Everything I Used To Be’, ‘Without You Now’ en opener ‘Greed’ zijn evengoede singles als menig nummer van Di-rect en Kane. En net wanneer je zou denken dat The Flow te poppy is, laten de bandleden zich van hun hardere kant zien.

De ruimschoots aanwezige ervaring van de leden van The Flow zorgt ervoor dat we hier met een band te maken hebben die weten wat ze willen spelen. Dit heeft geleid tot de bovenstaande ‘singles’ die het goed moeten doen bij het grote TMF-publiek. Maar daar tegenover staan nummers als ‘The Secret’ en ‘Start Bleeding’. Hardrock-tracks voor een publiek onvindbaar bij een Kane-concert. Een publiek dat op zoek is naar knotsharde drums, vingersnijdende gitaarsolo’s en een oningehouden combinatie van zang en schreeuw.

No Guarantees is een zeldzaam goed uitgedacht debuutalbum; het werk van ervaren muzikanten. The Flow heeft iets te bieden voor rockliefhebbers jong en oud, soft en hard en heeft het in zich om met een beetje mediahulp uit te groeien tot een van de grotere rockacts in de Nederlandse muziekwereld.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Flow Label:Eigen Beheer
Lloyd Miller & The Heliocentrics

Lloyd Miller & the Heliocentrics - Lloyd Miller & The Heliocentrics The Heliocentrics is een Engelse muziekgroep waarmee je daadwerkelijk alle...

Waines – Stu

Waines - Stu Zomers in Palermo zijn warm. Temperaturen tussen de 30 en de 40 graden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT