RECENSIE: Gerasene Pigs - The San Lorenzo Ballroom Special

The San Lorenzo Ballroom Special – Gerasene Pigs
recensie cijfer 2010-07-03 Rockabilly is van alle tijden en omarmt door vele rangen en standen, zo lijkt het wel eens. In zo ongeveer alle Westerse landen zijn er rockabilly acts te vinden, waaronder in België in de vorm van de Gerasene Pigs. Onlangs brachten zij hun eerste album uit, dat zij de merkwaardige titel The San Lorenzo Ballroom Special meegaven.

De special trapt instrumentaal af met ‘My Baby’s got Rabies’, maar al snel volgt ‘Water That Stuff Down’, een lekker uptempo nummer. Dat geldt eveneens voor de vier nummers die volgen, waarna het tempo langzaam maar zeker wat naar beneden wordt bijgesteld. Want ja, voor een rockabilly act doen de Pigs het rustig aan. ‘Daddy’s Hobby’ lijkt dan ook welhaast blues. Maar een cd als deze gaat natuurlijk niet als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Nee, daarvoor zit er teveel pit in. Met name de drummer staat zijn mannetje, waardoor het niet eens opvalt dat de productie niet al te best is.

Al met al is The San Lorenzo Ballroom Special typisch zo’n cd die in een kroeg opzet, waarna er een half uur verstrijkt voor je er erg in hebt. En op de muziek letten deed je al snel niet meer. Kortom, alleen leuk voor de liefhebbers van het genre.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Gerasene Pigs Label:Eigen Beheer
Rita redshoes – Golden era

Rita Redshoes - Golden EraDe Portugese zangeres Rita Redshoes doet het in haar thuisland al heel...

Various - London Calling 2010 #1

Various - London Calling April London Calling , het naar een The Clash vernoemde showcasefestival ontstond...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT