RECENSIE: Alec Empire - Futurist

alecempire-futurist
2005-03-01 Atari Teenage Riot! Je vraagt je misschien af waar je de naam Alec Empire ook al weer van kent? Atari Teenage Riot! (typt uw recensent nog een keer met een grote glimlach). Hoewel ATR uiteenviel in september 2001 na de dood van Carl Crack, leeft de Riot voort in Alec Empire.

Mede oprichtster van ATR, Hanin Elias, had op haar medio 2004 uitgebrachte cd een grote sticker erop zitten met “No more Atari Teenage Riot” en zo staat dat schijfje vol met (gedurfde) dark-wave. Ook Alec is een stapje teruggegaan, maar gaat nog steeds tering hard te werk! “Burn, Berlin, Burn” en “Deutschland Has Gotta Die” riep hij nog een aantal jaar geleden. Op deze cd heeft hij gekozen voor wat algemenere titels en teksten... ach, we worden tenslotte allemaal oud.

Dat is niet het enige verschil; in plaats van te werken met de draaitafels is er nu een band om Empire heen getoverd. Verwacht niet teveel van de band, het draait immers nog steeds om de vocalen die nog steeds met een duidelijk Duits accent hard in de microfoon worden geschreeuwd. Toch kan Futurist nog niet helemaal tippen aan ATR. Op het nummer Make ‘Em Bleed bijvoorbeeld mis je toch nog de vrouwelijke vocalen, maar ach. Niet dat dit Futurist een slechte plaat maakt; het is zo ook goed te doen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Alec Empire Label:Empire Records - DHR
SKH-ActsofInsanity

/SpeedKill/Hate - Acts Of InsanityGezien de naam van deze band lijkt het me duidelijk dat deze band niet is...

Magua Requiem

Magua - Requiem Een voordeel van recensent zijn is dat je vaak nieuwe dingen ontdekt. Helaas...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT