RECENSIE: Magua - Requiem

Magua Requiem
2005-03-05 Een voordeel van recensent zijn is dat je vaak nieuwe dingen ontdekt. Helaas gebeurt het niet vaak dat er iets heel leuks tussen zit en waar je meteen weg van bent, maar ik heb vandaag geluk! Magua is de bandnaam en ik ben fan!

Het klinkt als een Chinees gerecht maar het is een progressieve/goth-metal band uit West-Friesland. De band is voorzien van vrouwelijke vocalen van 18-jarige Laura Breebaart en de mannelijke vocalen van 31-jarige Richard Lindenberg. Het is niet de ouderwetse manier waarbij de man grunt en de vrouw er wat doorheen zingt. Gelukkig niet. Sterker nog, de band ontwikkelt een hele nieuwe stroming die lijkt op een kruising tussen Mortiis en the Gathering.

De cd begint met het intro Death Of 2 Aliens. Het windgeblaas in dit liedje had van mij niet gehoeven. Het tweede nummer, El Chupacabra, heeft een mooi begin wat veel beter als intro/eerste track gebruikt had kunnen worden. Wellicht een tip voor de tweede druk? Voor het outro, Epilogue, geldt hetzelfde verhaal.

Op het album springen No-one like me en het erop volgende nummer From When The God Died er het meest bovenuit. Het eerste nummer is een half akoestisch nummer met een pianoloopje waar je half in trance van raakt en met somber gezongen teksten van Laura. Het andere nummer is juist het tegenovergestelde. Beginnend met felle gitaarrifjes en de Bobo Trinkles-achtige (zanger Mortiis) vervormde stem.

Requiem is dus met z’n tweeën opgenomen maar ik hoop dat ze snel een live band weten te strikken, want dit wil ik live zien!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Magua Label:Eigen Beheer
alecempire-futurist

Alec Empire - FuturistAtari Teenage Riot! Je vraagt je misschien af waar je de naam Alec Empire ook...

melon-melonsoup

Melon - Melon Soup Uit hetzelfde dorp als de Heideroosjes komen de vier jonge punkpoppers van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT