RECENSIE: Blood Red Shoes - Fire Like This

Blood Red Shoes - Fire Like This
recensie cijfer 2010-03-09 In 2008 was daar ineens Box of Secrets van Blood Red Shoes. Na twee ep's, een optreden op London Calling eindelijk een echte langspeler van het bijzondere duo Laura-Mary Carter en Steven Ansell. De plaat kwam terug in zo goed als elk eindejaarslijstje en zorgde ervoor dat de twee de hele wereld over konden voor uitverkochte clubshows. Nu, twee jaar later, is het tijd voor de altijd lastige opvolger.

De tweede plaat van het duo is gedoopt tot Fire Like This, maar bevat een beduidend mindere dosis vuurwerk dan het debuutalbum. De nummers zijn meer ingetogen en volwassener. Jammer, want juist dat onbevangene sierde Blood Red Shoes enorm. Bij vlagen knallen de drummer en gitariste als vanouds, maar over het algemeen blijft de muziek ietwat timide.

Dat neemt niet weg dat er ook op deze plaat weer een paar uitstekende nummers staan. 'Don't Ask' bijvoorbeeld kan zo richting de radiozenders. Ook 'It is Happening Again' gaat ongetwijfeld voor een groot feest zorgen op de festivalweides. Helaas ontbreekt het bij het gros van de nummers aan pit en vuurwerk. De twee bewijzen op deze plaat wederom dat je geen hele band nodig hebt om goede muziek te maken, maar maken doen onnodig moeilijk.

Waarom een plaat die veel duisterder en ingetogen is als het debuut, terwijl je de afgelopen twee jaar bewezen hebt festivaltenten en clubs te kunnen laten ontploffen? Dat blijft een raadsel. Gelukkig staan er op Fire Like This genoeg nummers die in het verlengde van eerder werk liggen, maar de rest kan live nog wel eens zware kost worden. Blood Red Shoes is nog lang niet klaar, maar heeft misschien nog een beetje tijd nodig om te ontdekken waar ze daadwerkelijk staan.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Blood Red Shoes Label:V2 Records
This Routine Is Hell – The Verve Crusade

This Routine Is Hell - The Verve CrusadeOoit begonnen onder de naam De Tarrels, maar het moge voor zich spreken dat...

Audrey Horne – Audrey Horne

Audrey Horne - Audrey Horne Audrey Horne , sommige mensen zullen de naam kennen uit de muziek, anderen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT