RECENSIE: Various - Seamiew Records Sampler 1

seamiew-recordssamples1
2005-02-14 Een erg leuk idee, deze sampler met nummers van bandjes van het Nederlandse Seamiew Records. Van elke band staan er twee (exclusieve) nummers op.
Seamiew is een platenmaatschappij met binnen- en buitenlandse bands die over het algemeen nog redelijk onbekend zijn. Toch staan er ook een aantal namen op van bands die wel al een wat grotere bekendheid hebben, zoals Dreadlock Pussy, Gazzoleen, End Of April en Mindstab. Al deze bands hebben een grote overeenkomst, waardoor deze sampler een samenhangend geheel vormt.

Mindstab komt uit België en heeft Counter Clockwise en Digger op de cd gezet. De muziek is een mengeling tussen nu-metal en emo-core. End Of April komt uit Nederland en komt met Deepend en Words ‘n Wrists. End of April maakt een mix van hardcore, metal and punk-rock. Gazzoleen komt ook uit België en is vertegenwoordigd met Backup en Jellie-Fish. De band maakt nu-metal die vergelijkbaar is met Deftones, Spineshank en Korn. Dreadlock Pussy komt uit Nederlands Limburg en levertEver Decreasing Circles en Alemiaf. Dreadlock Pussy’s muziek kan worden omschreven als industrial/nu-metal.

De afwisseling tussen Nederland en België doet denken aan een voetbalwedstrijd. Een wedstrijd met twee winnaars, maar aangezien de nieuwste aanwinsten van het label niet op de sampler staan, kan de verlenging misschien bepalen wie de winnaar wordt.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Various Label:Seamiew Records
v-male-stereotypeme

V-Male - Stereotype Me (Same Old Song)Beginnende bands maken vaak promosingles om deze aan platenlabels,...

v-male-w.h.a.t

V-Male - W.H.A.T. V-Male was één van de Nederlandse bandjes die op de 2003 editie van Fields Of...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT