RECENSIE: Jaakko & Jay - War is Noise

JAAKKO & JAY – War Is Noise
recensie cijfer 2010-03-15 ”In the near future, historians will point to the Finnish arctic as the home of three things: Santa Claus, reindeer and acoustic folk punk”. Acoustic folk punk? Ja, dat ja, aldus de biografie van Jaakko & Jay. Het Finse duo debuteert met de plaat War Is Noise, dat vol staat met energieke folk punk. 13 of 14 nummers tegen het geluid van de moderne samenleving. Mijn verwachtingen zijn tot een dieptepunt gedaald en ik vrees voor een groot aantal open deuren die ingetrapt gaan worden.

De vaart zit er direct goed in bij het nummer ‘Moneyfest’. Minimaliteit en snelheid lijken de kernwoorden. Drum, akoestische gitaar en het niet al te hoogstaande zangtalent van zanger Jaakko. Je moet er voor in de stemming zijn en even door het ADHD gehalte heen prikken. Het hoogtepunt van de plaat wordt al bij het derde nummer bereikt. ‘What’s The Point If There’s
No View’ is een erg lekkere track, waarin de band er oprecht voor lijkt te gaan.

Hoewel het duo stelt ook een politieke boodschap te hebben, vinden ze het ook heel stoer om te verkondigen dat ze veel drinken. Da’s punk weet je wel. Die blije, destructieve en zogenaamde politiek geëngageerde meuk hebben we inmiddels al vaak genoeg gehoord. Samen met Jay probeert Jaakko er wel het beste van te maken en zo af en toe klinkt best lekker en soms is het zelfs goed. Maar het is vaker, beter en leuker gedaan.

Heb je energie te veel en is folk en rammelpunk je ding, aanschaffen die plaat!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Jaakko & Jay Label:Fullstream Records
Dark Fortress – Ylem

Dark Fortress - YlemHet Duitse Dark Fortress mag gerust productief worden genoemd. Nog geen...

Morphine – At Your Service

Morphine - At Your Service Op 3 juli 1999 sterft Mark Sandman in het harnas. Op het podium van het Nel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT