RECENSIE: Watch me Bleed - Souldrinker

Watch Me Bleed – Souldrinker
recensie cijfer 2009-12-31 Watch Me Bleed is een nieuwe band die is opgericht door Markus Pohl, gitarist in de powermetal bands Symphorce en Mystic Prophecy. Het geluid van deze band is niet te vergelijke met de andere bands van deze Duitser. De stijl van Watch Me Bleed is een mix van deathmetal, thrashmetal en hardcore. Op basis van deze genres zou je een pot moderne metalcore verwachten, maar de muziek op het debuut Souldrinker klinkt een stuk ouderwetser dan het geluid van de eigentijdse strebertjes. Dat mag in dit geval als positief worden opgevat. De invloeden van lekkere thrash zoals we die van Sepultura en Slayer kennen maakt dat de muziek aardig te pruimen is. Het geluid is gelukkig wel van deze tijd waardoor de nummers moddervet klinken.

Pohl wordt op dit album bijgestaan door Symphorce bandmaat Steffen Theurer en Michael Vetter van Pump op Bas. Bijzonder is dat er gebruik wordt gemaakt van duo zang in alle nummers. De grunts worden verzorgd door Markus Wenzel van Inzest en de screams door Chris Rodens. De overspannen schreeuw van Rodens geeft de muziek een hardcore tintje mee terwijl Wenzel het geluid de deathmetal hoek induwt. Omdat dit soort muziek al zo vaak is gedaan maakt het gebruik van de vocalen op deze aparte manier het verschil. De nummers zitten daarbij goed in elkaar, al zit er niet heel veel variatie in het gebodene. Beste nummers zijn meebruller ‘SixSixSeven’, het van een lekkere riff voorziene ’Burn Down Hope’ en de afwisselende afsluiter ‘The Bleeding Chalice’. Laatst genoemd nummer is wat opgefleurd met gastoptredens van Symphorce en Mystic Prophecy leden. Dat de bloederige teksten enigszins cliché klinken en soms wat over de top lijken, mag de pret niet drukken. Het gaat tenslotte om de muziek, en die is helemaal niet onaardig.

Markus Pohl heeft samen met zijn bandmaten een muzikaal statement afgegeven wat hem even bevrijdt uit het muzikale stramien van zijn andere bands. Liefhebbers van een lekker potje, niet al te moeilijke, death/thrash hebben er een lekker schijfje bij.
Recensent:Jan Didden Artiest:Watch me Bleed Label:Silverwolf Productions
Nicolay - City Lights Vol. 2: Shibuya

Nicolay - City Lights vol. 2: Shibuya Nicolay is een Nederlandse producer die momenteel in Amerika woont. Samen...

Mangrove - Beyond Reality

Mangrove - Beyond Reality Symfonische rock was een reactie op de simpele pop, nummers van drie minuten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT